idezojelek

Ez már valóban látszik a Holdról is!

Orbán Viktor interjújának sikere és gazdag, változatos utóélete intő figyelmeztetés lehet a valóságot nem kedvelőknek.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Midőn ezt írom, túlszárnyaltuk a százmilliót, és ki tudja, hol áll meg a számláló. Egy tizenöt milliós nemzet, egy tízmilliós ország esetében ezek tiszteletet parancsoló számok, legyen szó bármiről is. De most Orbán Viktor gondolatairól van szó, a békepárti állásfoglalásáról a háborúval kapcsolatban, a magyar elhivatottságról egy élhetőbb jövő iránt. Olyan gondolatokról, amiket mi nagyon jól ismerünk, de most Tu­cker Carlson interjúján keresztül tömegesen meghallhatott és megérthetett végre olyan emberek sokasága is szerte a világon, akik eddig el voltak zárva ezektől a gondolatoktól.

És az még a kisebb bűn, hogy a szólásszabadság szentélyei­nek gondolt országokban megfosztják az embereket a nekik nem tetsző véleményektől, de ráadásul elárasztják a nyilvánosság tereit a saját torz, kiforgatott értelmezéseikkel. Így lett Nyugaton a békepártiság Putyin pincsijeinek oroszbarátsága, és így vált az országa szuverenitásáért minden eszközzel küzdő magyar kormányfőből autokrata fasisztoid diktátor azok aljassága következtében, akiknek útjába került következetes politikájával. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt az összetákolt mesterséges kommunikációs karantént zúzta széjjel az interjú, ami friss szélként süvített végig az amerikai birodalomnak elvtelenül behódolt nyugati világ áporodott levegőjén.

 A kormánypropagandistázó ellenzéki propagandisták megnyugtatására álljon itt egy idézet a sok ezer vélemény közül, amely bizonyítja, nem véletlen az elképesztő érdeklődés a magyar álláspont iránt:  „Végre láthatom Orbán úr igazi arcát. És meglepetésemre, miután az amerikai és a német média hazámban etetett, teljesen más a véleményem, mint amit rám kényszerítettek. Milyen intelligens, ékesszóló, a dolgok jelenlegi állását jól ismerő ember. Le vagyok nyűgözve.”

Nos, ennyit jelent, ha valaki szabadon beszélhet, és nem forgatják ki értelmükből szavait, nem csűrik-csavarják az ellenkezőjére azok jelentését, nem keretezik mondandóját mások érdekei szerint. 

Több mint százmillió ember lehetőséget kapott arra, hogy szabadon alkothassa meg saját véleményét a magyar miniszterelnökről, rajta keresztül pedig Magyarországról, rólunk, magyarokról. Szégyen, hogy az állítólagos demokratikus világban ennek ennyire lehet ma már örülni.

Egy interjú természetesen nem csinál nyarat. Látva a hazai baloldalt és a libernyákokat, akik naponta testközelből tapasztalhatják az orbáni politika lényegét, mégsem hat rájuk megvilágosító erővel, nem reménykedhetünk abban, hogy egy csapásra mellénk áll a Nyugat közvéleménye. De minél többen értik meg a békepárti álláspontot, minél nagyobb tömegek azonosulnak vele minden olyan országban, ahol jelenleg a háborús uszítók vannak hatalmon, annál nagyobb az esélye a fordulatnak.

Nem véletlen, hogy élesen reagált a történtekre az ukrán háborús propaganda is. Oleg Nikolenko, a kijevi külügyi tárca szóvivője elmésnek szánt megjegyzése, miszerint nem tudják, hogy megy ez Magyarországon, de Ukrajna nem kereskedik sem területeivel, sem szuverenitásával, megmosolyogtató annak tükrében, hogy Orbán Viktor egyre többek által elfogadott álláspontja szerint az orosz−ukrán háború megoldásának kulcsa Amerika kezében van. Milyen szuverenitásról tetszik beszélni? És a területekkel való kereskedést sem javasolta senki.

 Tessék az öldöklést abbahagyni, vagyis azonnali tűzszünetet követelünk, ami lehetőséget biztosít a tárgyalások megkezdésére a béke feltételeiről. Mondja el mindenki, mit gondol a jövőről, és egyezzenek meg egy mindenki által elfogadható megoldásban. 

Nem kupec módjára, hanem okos kompromisszumok mentén. Európai módra. Egy hajdani Európa módjára.

Vetett az interjú néhány szokatlan hullámot is a nyilvánosságban. Olyanok is hozzászóltak, akik még inkább ráirányítják a figyelmet olyanok körében is, akik a politikával nem foglalkoznak napi szinten. Elon Musk amerikai milliárdos például azt írta, „nagyon érdekes”, és azt emelte ki, milyen komolyan igyekszik kezelni hazánk a demográfiai problémákat. Erre a kuszafogú magyargyűlölő, Guy Verhofstadt azt bírta öklendezni, hogy a magyar népesség csökkenése annak köszönhető, hogy főként fiatalok hagyják el szép hazájukat, mert rosszul kormányozza azt az autokrata Orbán Viktor. Ha csak úgy nem, mondják errefelé, de 

szívesen elküldjük ennek a túlfűtött européernek azt a felvételt, amelyen Gyurcsány haverja kormányfőként rikácsolja épp a magyar fiataloknak, hogy el lehet innen menni, csak adja meg a közpénzből kistafírozott mil­liárdos brüsszeli villájának címét.

Mindenesetre Novák Katalin köztársasági elnök azonmód meghívta Elon Muskot Budapestre a demográfiai csúcstalálkozóra, amit a családtámogató erők legnagyobb nemzetközi összejövetelének nevezett. Itt majd részletesen megismerheti mindenki a magyar családtámogatás rendszerét. Verhofstadt pedig pottyantson sünt.

Donald Trump viszont úgy reagált Orbán Viktor azon szavaira, hogy visszahívná, ha tehetné, mivel neki volt a legjobb amerikai külpolitikája: „Köszönöm!” Ennyit a kormányfő és hazánk elszigeteltségéről, mondhatnánk, de ennél fontosabb, ami történt. 

Ismét lehullt ugyanis a lepel azokról, akik ugyan bennünket vádolnak ezzel, de maguk építenek alternatív valóságot, rombolják a demokráciát, és korlátozzák a szólás- és sajtószabadságot, ők próbálnak elnyomni, ellehetetleníteni minden másként gondolkodót. 

De Orbán Viktor interjújának sikere és gazdag, változatos utóélete intő figyelmeztetés lehet számukra − lehet, hogy ma még ők az erősebbek, de egyre rosszabbak az esélyeik. A szemek végül mindenütt felnyílnak, a józan ész pedig diadalmaskodik az őrület felett. Muszáj hinnünk ebben!

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.