Halasztást kér a Barcelona, Piqué már szavazott

A Barcelona vezetősége biztonsági okokra hivatkozott. Pedig a Las Palmas külön mezt is csináltatott.

MN
2017. 10. 01. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egységes Spanyolország támogatásaként spanyol zászlóval ellátott mezben lép pályára a Las Palmas a Barcelona vendégeként vasárnap. A kanári-szigeteki klub erre az alkalomra készített, különleges mezben kíván szerepelni a Camp Nou stadionban 16.15-től, így demonstrálva, hogy kiáll a katalán függetlenségi törekvések ellen.

Egyáltalán nem biztos azonban, hogy ez meg is történik, mivel a Barcelona a meccs elhalasztását kéri a függetlenségi népszavazás során történt atrocitások miatt. Az MTI által idézett sajtóértesülések szerint a Barcelona vezetősége biztonsági okokra hivatkozva kérte a halasztást. Katalóniában már több tucat sérültje van a rendőri fellépésnek, amellyel a függetlenségi népszavazást próbálják megakadályozni.

A csapat hátvédje, a szókimondásáról ismert Gerard Piqué a vasárnapi incidenseket szégyenteljesnek nevezte, és közösségi oldalán megjelentetett egy fotót, amelyen épp leadja szavazatát. Azt írta mellé: „Én szavaztam. Együtt védjük a demokráciát.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.