idezojelek

Carlson mércéje

Kihúzta a gyufát a legbefolyásosabb amerikai konzervatív médiaszemélyiség, Tucker Carlson a hiperglobalistáknál.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Kihúzta a gyufát a legbefolyásosabb amerikai konzervatív médiaszemélyiség, Tucker Carlson a hiperglobalistáknál. Elkövette azt az antinacionalisták számára megbocsáthatatlan bűnt, hogy személyesen győződött meg a magyarországi állapotokról. Sőt lelátogatott a magyar–szerb határra, hogy megnézze, miként működik a határvédelmünk. Ezen cselekedetek viszont a legsötétebb populizmusnak minősülnek a liberóbaloldali erők háza táján. Még hogy személyesen, nem pedig kizárólag a baloldali médiumok hírhamisító csatornáin keresztül próbál valaki tájékozódni?! Ez a szélsőséges unortodox elhajlás az erőszakos szélbalosok szerint szigorúan üldözendő. S hogy tetézze bűneit, a showman a helyszíni bejelentkezésekor még dicsért is bennünket. Mintegy azt mondta, hogy így kell kinéznie egy országnak, amely megvédi a határait az ellenséges, hívatlan vendégektől, az illegális behatolóktól.
 

A legnagyobb álliberális felháborodást kiváltó lépés alighanem az volt az esténként ötmillió nézőt vonzó műsor vezetője részéről, hogy Orbán Viktorral interjút készített. Még mit nem! – harsogják kórusban a globálbaloldali vezérek és uszálysajtójuk. Szentségtelen meggyőződésük, hogy a magyar miniszterelnökre hatványozottan érvényes az általuk követett latin közmondás, az Audiatur et altera pars kifordítása, ami az ő torzításukban úgy hangzik: Ne hallgattassék meg a másik fél!
 

A Fox News sztárriportere azonban ezt a morbid PC-axiómát egyáltalán nem követi, és így érdekes beszélgetésnek lehetett részese közönsége. Nagy valószínűséggel ez a jelenség, a másik fél meghallgatásának, megértésének a vágya és képessége az oka, hogy ilyen felfoghatatlanul sokan kíváncsiak Tonight című műsorára. S hogy miért nem idegenkedik a személyes beszélgetésektől, a helyszíni tájékozódástól, a tényektől Tucker Carlson, ellentétben a baloldali kommunikációs gurukkal, vezető politikusokkal? Feltehetően ugyanazt vallja, mint egy távolról sem konzervatív személyiség, Bill Gates, aki kijelentette: The content is king, azaz a tartalom a király. Hiába nem a digitális világról van szó, a politikában ugyanaz a helyzet: az győz, az lesz sikeres, aki a tartalomra, vagyis a reális valóságra, az igazságra koncentrál, nem pedig a maga által festett ördögökkel riogatja a publikumot.
 

A magyar kormányfő azt mondta az interjúban: – A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül létezik egy konzervatív nemzeti alternatíva, amely a mindennapokban sikeresebb. Ezért kiritizálnak minket. Azaz mi a valós eredményekre összpontosítunk, nem az ideológiai állóháborúkra, és nem az ellenségeskedés, gyűlölködés útját követjük. Mert a tartalom a lényeg, nem a látvány, a külsőségek. Paradox módon minket vádolnak populizmussal, miközben támadóink a valódi demagóg, kirekesztő populisták, akik indulatokat gerjesztenek egy EU- és NATO-tagállam: Magyarország ellen.
 

A velünk való vérlázítóan méltatlan bánásmód, úgy tűnik, még Amerikából is szemet szúr. Carlson azt mondta: azért támadták meg önöket, mert ellenálltak az ország befolyásolására tett kísérletnek.
A konzervatív sztárriporter tehát élesebben látja, mi zajlik Európában és Magyarországon, mint az uniós potentátok, tisztségviselők és hazai vazallusaik, akik a keményvonalas szovjet érában alkalmazott kényszerítési manővereket folytatják ellenünk. A helyzet azonban az, hogy hiába találnak ki mondjuk túlzott eredményességi eljárást a megbüntetésünkre, az elért eredményeinket, a fejlődésünket nem tudják elvenni tőlünk. És ezt most már Amerikában is sok millióan tudhatják. Ez az igazi mérce.

 

(Borítókép forrása: Reuters)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.