idezojelek

Végkielégítetlen Jakab

„Maradok a nép pártján!” – írta a Facebookon tegnap Jakab Péter bukott Jobbik-vezér, Gyurcsány kisinasa.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

„Maradok a nép pártján!” – írta a Facebookon tegnap Jakab Péter bukott Jobbik-vezér, Gyurcsány kisinasa. Csak így: a nép pártján. Lenyűgöző. Különösen, ha mindezt összevetjük mai címlaptörténetünkkel, mely szerint ugyanez a Jakab Péter – már pártbéli bukása után, de még a pártkasszakulcs birtokában, azzal babrálva – megpróbált nagyjából 80 millió forintot meglovasítani a választási zakó miatt amúgy is ramaty pénzügyi helyzetbe került Jobbikból. Ha igazak a hírek, Péter azt tervezte, hogy e szerény összeget mintegy lelépési pénzként magához vagy a haverjaihoz vételezi. Ennyiből viszonylag sok rúd párizsira futja. Kinek is lehetne e jogos „végkielégítés” ellen kifogása? Hiszen nevezett személy – miként hirdeti – a nép pártján van, hovatovább: ő maga a nép. Tehát mindazt, amit magának vagy a haverjainak lop, azt valójában a népnek lopja. És innen nézve mindez nem Btk. és dehogy lopás, csupán egyszerű köztulajdonba vétel, esetleg jogos rekvirálás. Neki az jár. Ahogyan a munkalakás meg a többfunkciós kabinetfőnök.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem említettem: a nyolcvanmillió forint kitalicskázásának kísérlete végül azért hiúsult meg, mert kekec párttársai fülön csípték a Pétert. Valamiért nem tetszett nekik, hogy nagytermészetű Jakab trezorral a hóna alatt ugrana ki az égő pártszékház ablakán. Hát visszavették tőle, s csak utána lökték ki.

Fentiekből is kitűnik: Jakab Péter minden értelemben a magyarországi baloldal állatorvosi lova. Semmihez sem ért, elvtelen, hazug, amihez nyúl, azt tönkreteszi s úgy távozik az általa fölgyújtott romhalmazból, hogy búcsúzóul viszi, ami mozdítható. Lám, Jakab csődör csődbe vitte, választási bukásba hajszolta, lenullázta egykoron húszszázalékos népszerűségű pártját. A pár éve még cigánybűnözéssel és zsidók listázásával házaló, uniós zászlót égető, Gyurcsány bebörtönzését ígérő radikális jobboldali pártból csinált egy echte magyargyűlölő, Brüsszelnek hajbókoló, Gyurcsány-cseléd szélsőbalos tivornyaklubot. Ennyit az elvszerű politizálásról. Az erkölcseikről meg annyit, hogy Jakab vezényletével hónapokig falaztak annak a jobbikos vadembernek (Jakab haverjának), aki megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György alelnök élettársát. Sőt, az illetőt Jakab bukása után hagyták elnökjelöltként indulni, odaengedték a kongresszusukra póráz és szájkosár nélkül. Micsoda csapat!

Ugyanez pepitában Jakab bábmestere, Gyurcsány. Fogalma nem volt, hogy kell kormányozni („nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem”). Lopott, csalt, hazudott, majd a lopás, csalás, hazudozás miatt tüntetőket agyba-főbe verette. Végül a haverjaival együtt kifosztotta a kincstárat, dobra verte az állami vagyont, és – az elkerülhetetlen bukás előtt – fölvett egy böhöm nagy IMF-hitelt, hadd rokkanjon bele a visszafizetésébe az Orbán-kormány. 2010 óta már csak az ellenzéket van módja szétverni – javára írandó: bomlasztja és szalámizza is rendesen. S még egy hasonlóság Jakab és Gyurcsány között: hiába a bukások, választási vereségek sora, csak nem óhajtanak nyugdíjba vonulni, esélyt adni egy épeszűbb baloldal megszületésének. Sőt Gyurcsány a minap bejelentette, készül a hatalomátvételre, hamarosan ő lesz a miniszterelnök. (Azok után, hogy évekig esküdözött, esze ágában sincs többé kormányt vezetni.) Jakab pedig épp a pártalapításon törpöl. Gondolom, az lesz a neve: A Nép Pártja. Tán ehhez kellett volna indulótőkének a nyolcvanmillió.

Hát ezért volt Orbán Viktor tusnádfürdői intelme: „Egyetlen feladatunk van a magyar baloldallal szemben, és az egyben kötelességünk is: ellenzékben kell őket tartani, ameddig csak lehet.”

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.