idezojelek

Egyetértési pontok

Alapvető kérdésekben tudhatja maga mögött a magyar társadalom többségét Orbán Viktor, ami megfelelő támaszt jelent neki a Brüsszellel folytatott vitákban.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Lezárult a nemzeti konzultáció, és a kormányszóvivő szerint világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett, elsöprő többségük nemet mondott arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk. Szentkirályi Alexandra elmondta: a részletes adatokból kiderült, több mint másfél millióan értettek egyet azzal, hogy továbbra is fenn kell tartani a rezsitámogatást, az idei évre is ki kell terjeszteni a kamatstopot és fenn kell tartani az extraprofitadót. 

Több mint egymillió-ötszáztizenkilencezren küldték vissza azt a választ, hogy nem szabad engedni migránsgettók létrejöttét Magyarországon. Másfél milliónyi választópolgár állt ki a gyermekvédelmi törvény szigorítása és a szuverenitásvédelmi törvény mellett is.

Alapvető kérdésekben tudhatja tehát maga mögött a magyar társadalom többségét Orbán Viktor, ami megfelelő támaszt jelent neki a Brüsszellel folytatott vitákban. Az is bebizonyosodott, hogy hazug az a megközelítés, amely szerint az Európai Unió globalista elitje nem a magyar embereket támadja, hanem csak a miniszterelnököt és a kormányát, amikor mondvacsinált okokból jogosan járó forrásokat von el, és megpróbálja kiszárítani pénzügyi értelemben a renitensnek titulált országot. 

Másfél millióan tevékenyen adtak nyomatékot annak a véleményüknek, hogy Brüsszel azonnal hagyja abba politikai zsaroló akcióit, és térjen vissza a konszenzuson alapuló európai politizáláshoz.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A kitöltéskor is tudtuk jól, de közben Ursula von der Leyen maga kürtölte világgá, hogy egyáltalán nem érdekli sem őt, sem az őt sakkban tartó magyargyűlölő képviselőket a jogállamiság, a demokrácia vagy a sajtószabadság állapota, de addig nem kapjuk meg a bennünket megillető pénzeket, amíg nem változtatunk az illegális migrációval kapcsolatos álláspontunkon, és nem eresztjük rá a gyermekeinkre az LMBTQ- és genderpropagandát. 

De ott húzódik a háttérben az ukrajnai háborút megítélő, sajnos Európában sajátosnak nevezhető békepárti álláspontunk is, amely szintén akadályozza a kilóra megvásárolt korrupt uniós elitet abban, hogy önálló akarat nélküli bábként teljesítse az öldöklésen busás haszonra szert tevő multik és fegyvergyárosok elvárásait. Csattanós válasz az említett zsarolásra a másfél millió egy irányba mutató akarat, ami visszautasít minden ilyen kísérletet.

Már kárognak a globalisták magyarországi helytartói, hogy nyolcmillió választópolgár van, milyen alapon beszél bárki a magyarok többségéről, amikor a konzultáció nem népszavazás, de még csak nem is közvélemény-kutatás. 

Mindazok, akik ezzel próbálják menteni aljasságukat, amivel megpróbálták lebeszélni a rájuk hallgatókat az ívek kitöltéséről, arra kérném, vegyenek mély levegőt, és próbáljanak beletörődni, hogy szerény képességekre utaló politikai akciójuk most is kudarcba fulladt. Arról ugyanis ők csak álmodoznak, hogy egyszer majd bármilyen ötletük mellé odaáll másfél millió magyar. Tényleg, hány kitöltetlen ívet sikerült kilopkodni a postaládákból, elvtársak?

Az pedig rendkívül ócska elferdítése a valóságnak, hogy úgy próbálják beállítani az eredményt, hogy aki nem vett részt a konzultáción, az mind az ő hazaáruló politikájukat támogatja. 

Jó, ha tudják, hogy ugyanilyen arányban nyerne a kormány álláspontja ezekben a kérdésekben egy népszavazás vagy egy jóval kisebb, de reprezentatívnak minősülő mintán elvégzett kutatás során is. 

De nem kell sokat vár­niuk az újabb bizonyítékra, mert mi, a magyar nép józan többsége ismét megmutatjuk majd nekik a közelgő választásokon, kérünk-e azokból, akik jobban tudják nálunk azt is, hogy mi mit akarunk.

 

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook.com/orbanviktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.