Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

idezojelek

Észnél légy, magyar!

A közvélemény-kutatás: jövendőmondás, így óvatosan kell vele bánni.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Megérkeztek a friss-ropogós közvélemény-kutatások, amelyek szerint a Fidesz–KDNP 45 és 51 százalék közötti eredményre számíthat a június 9-i európai parlamenti választáson. Öt kutatócég mérése szerint Varga Judit exférjének gyülekezete, a Tisza Párt 24 és 28 százalék között lavíroz, Gyurcsány szektájának népszerűsége – puttonyában a lélegeztetőgépre kapcsolt MSZP-vel és az agyfunkció nélküli Párbeszéddel – nyolc és tíz százalék közötti, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk pedig az ötszázalékos bejutási küszöb környékén egyensúlyozik. A többi nagyjából kuka. Vessünk egy pillantást a számokra, aztán ugyanazzal a lendülettel lapozzunk is tovább. Hiszen nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni – miként azt Kovács László, a szocialisták akkori pártelnöke igen bölcsen megfogalmazta 2002-ben, amikor a választási eredmények beérkezése előtt szembesítették az MSZP–SZDSZ vereségét mutató előzetes felmérésekkel. És milyen igaza volt: a becslésekre rácáfolva mégiscsak ők nevettek a végén.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvélemény-kutatás: jövendőmondás, így óvatosan kell vele bánni. Olyan, mintha száz gyorson az első ötvenes részidőkből akarnánk kikövetkeztetni a végeredményt. Néha még az exit poll mérések is tévednek. 

Semmi sem dőlt el, a választási csatát június 9-én este hét óráig a szavazófülkékben kell megvívni, nem a kérdezőbiztosoknál.

Aki észnél van, annak világos a helyzet. Az Európai Parlamentben a magyarországi baloldal erői eddig is azon versengtek, melyikük tud több hazug ürügyet szolgáltatni a hazája elleni boszorkányüldözésekhez, kötelezettségszegési eljárásokhoz, Sargentini-féle rágalomgyűjteményekhez, az országnak járó uniós pénzek befagyasztásához. Azon izmoztak, melyikük károsítja meg, szúrja hátba látványosabban Magyarországot (nem a magyar kormányt). 

Szoros volt a küzdelem a sok kis Hegedűs hadnagy között, nehéz volt összeszámolni, hányszor árulták el a hont, de végül sikerült: a Gyurcsány-szekta és a Momentum politikusai fejenként és átlagosan ugyanannyiszor tették ezt. Többtucatszor. 

Jutalmuk dollárban és euróban érkezett. Tőlünk, magyaroktól a jutalmat június 9-én vehetik át, s félő, azt nem teszik majd zsebre.
És végül, de utolsósorban itt van ez a Tisza-fiú meg az ő petyhüdt bosszúja. Mintha a költő is róla írta volna: 

Mint az őrült, ki letépte láncát, / Vágtatott a Tisza a rónán át, / Zúgva, bőgve törte át a gátot, / El akarta nyelni a világot!

El, biza. Kétségtelen, annyi hasznot hajthat, hogy hazavágja az olimpiagyilkosokat, és Gyurcsányék véknyából is jókorát kanyaríthat. Helyettük majd Péterke, illetve kamupártjának néhány piramisjátékosa ülhet majd a brüsszeli fincsibe – addig se itt rontják a levegőt. Ám rosszabbak aligha lehetnek a DK-soknál.
Mikor e sorokat írom, még nem tudni, mekkora purparlét csinál a köztévés vitán a diktafonos emberke – minden bizonnyal nagyot, hiszen képtelen hibázni (lásd: a putnoki proliskodását vagy a tatabányai kávézó megrohamozását). Amúgy először vitázni sem óhajtott, majd kazalnyi feltételt támasztott, hogy gyávaságát aládúcolja. Ám a tévé teljesítette követeléseit. Így végül Magyar – kénytelen-kelletlen – bejelentette, odamegy, és viszi a hívőit is, akiknek ezer gombóc ingyenfagyival kedveskedik. „Nyaljuk a fagylaltot, a mézesmadzag rég elfogyott.”

 

Ami biztos: ha túl sokan dőlnek hátra a fotelben június 9-én, s lébecolják el a voksolást, mint 2019-ben, akkor – például Budapesten – megint kapnak a nyakukba egy Karácsony Gergely-szerű semmirevaló bájgúnárt.

 Az Európai Parlamentben pedig sok-sok baloldali háborús hiénát, akik a lőporos hordó tetején ugrálnak, és lóbálják az égő kanócot.
Légy észnél, magyar, mert június 10-én már késő lesz észbe kapni!
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A Tisza elmosta a régi ellenzéket

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.