Fellebbez a Liverpool Mané eltiltásának ügyében

Három meccsre tiltották el az Ederson arcába nyújtott lábbal beleszálló szenegálit.

Földi Bence
2017. 09. 12. 12:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool fellebbez Sadio Mané hárommeccses eltiltása ellen: a labdarúgót szombaton azért állították ki, mert fejbe rúgta a Manchester City kapusát, Edersont – közölte az MTI.

Mint írják, a Liverpoolnál elismerik a szenegáli csatárnak adott piros lap jogosságát – bár Jürgen Klopp vezetőedző szerint túl szigorú játékvezetői ítélet született, mert Mané nem látta a számára holttérből érkező City-kapust –, de a három találkozóra szóló eltiltást soknak találják.

A 25 éves labdarúgó jelen állás szerint nem játszhat a Burnley elleni szombati bajnokin, valamint azt követően a Leicester City elleni Ligakupa-találkozón és bajnoki összecsapáson.

A piros lap szerintem is jogos volt, hiszen a szabálykönyvben feketén-fehéren szerepel, hogy az ilyen jellegű veszélyes játék esetén pirosat kell adni. Ugyanakkor a Klopp által emlegetett tényező – miszerint Mané a labdát figyelte –, valamint az, hogy a kemény futball hazájában járunk, valóban azt kellene eredményezze, hogy az eltiltás egymeccses legyen, nem három.

A mérkőzésen addig egyébként jól védő Ederson a pályát szombaton hordágyon, nyakmerevítővel hagyta el. Sérülése az első hírekkel ellentétben – arc- vagy állkapocscsonttörést sem tartottak kizártnak – nem súlyos, inkább esztétikai jellegű. A manchesteri klub beszámolója szerint brazil kapusuk hétfőn fejvédőben már edzett.

Sadio Mané egyébként már szombaton elnézést kért ellenfelétől, mint írta, nem szándékosan cselekedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.