„Hatalmas csomagokat” csempésztek ki a K&H Equitiestől

A K&H Rt. önkormányzati főosztályvezetője a rendőrségen tett tanúvallomásában egyértelműen megerősítette, hogy Kulcsár Attila utasítására jelentős mennyiségű iratot vittek ki a K&H Equitiestől. Elismerte, hogy maga is részt vett a „hatalmas csomagok” kicsempészésében. Az iratokat Tatai tudomása szerint Sz. Gyula taxisofőr megsemmisítette.

Magyar Nemzet
2004. 03. 05. 6:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága korábban nem erősítette meg a lap azon információját, hogy Szász Károly PSZÁF-elnök megveretése – illetve a Pannonplast-ügy kirobbanása – után iratokat vittek ki a K&H Equitiestől, ám a birtokunkba került tanúvallomási jegyzőkönyv ezt az állítást egyértelműen alátámasztja. A pénzintézet önkormányzati főosztályának vezetőjét a nyomozók kétszer is kihallgatták az ügy kapcsán.

A jegyzőkönyv szerint a főosztályvezetői 2003. július 1-jén B. Katalin kérésére két nagy csomagot vett át az Equities egyik recepciósától. Mint mondta, másnap Kulcsár Attila utasítására átadta a dokumentumokat Sz. Gyula taxisofőrnek, aki ugyancsak a bróker utasítására megsemmisítette azokat.

A bank önkormányzati főosztályvezetője tagadta, hogy a kicsempészett iratok tartalmáról információi lennének. A nyomozók szembesítették a közte és Kulcsár Attila között lezajlott telefonbeszélgetést rögzítő lehallgatási jegyzőkönyvvel. Eszerint a főosztályvezető a bróker azon kérdésére, hogy mi van, illetve mi maradt nála, azt válaszolta: „Hát van egy csomag, amit hazavittem. Hát abban igazából semmi izgalmas, egy-két dolog van, az otthon van. Meg amit fölhoztam most, az két hatalmas csomag. Tehát nagyon…” Ekkor vágott a szavába Kulcsár, aki közölte: a csomagokat másnap adja át Sz. Gyulának, aki majd megsemmisíti azokat.

A telefonbeszélgetést a főosztályvezető azzal magyarázta, hogy azt a néhány iratot, amelyet egy kolléganője, H. Mónika kérésére vitt haza, átnézte, de a nagyobb terjedelmű csomagokat nem. Azokat – mint mondta – Sz. Gyula elvitte. Emlékezetes, a brókerügy kapcsán a taxisofőrről korábban már kiderült: az Inter-Európa Bank Rt.-től szír állampolgárok által felvett – pénzmosásból származó – milliárdok egy részét ő továbbította meghatározott személyekhez. A lap úgy tudja, Sz. Gyula nagyobb összegeket vitt az MTI, illetve a MTV épületéhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.