időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Krokodiltámadás Balatonszárszón

MNO
2011.10.02. 19:35

Két embert is megsebesített egy krokodil Balatonszárszón, a Krokodil Zoo nevű hüllőházban vasárnap – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában.

A tudósítás szerint egy százötven kilós, több mint két méter hosszú hüllőt hoztak Franciaországból a hüllőházba, és éppen el akarták helyezni az új lakhelyén, amikor a ragadozó rátámadt a telepítésben segédkezőkre. A hely tulajdonosa azt állítja, hogy harapás nem történt, a sérülteket ellátó orvos szerint viszont igen.

A Híradó stábja is ott volt, amikor a hüllő rátámadt az állatkert munkatársaira, a hely tulajdonosa, Pécsi Tibor azonban megtiltotta a felvételek bemutatását, nyilatkozni sem akart. A mentők a két, erősen vérző férfit a siófoki kórházba szállították, az orvos szerint a sérülések egyértelműen harapásra utalnak. Ahmed Safar, a Siófoki Kórház sebész főorvosa elmondása szerint a két férfi szakított, harapott jellegű sebeket szenvedett. Mindkét férfi sérülései nyolc napon túl gyógyulnak, sebeiket össze kellett varrni, de saját kérésükre a kórházból hazaengedték őket.

Az ügyet a rendőrség is vizsgálja, a hüllőház tulajdonosát is kihallgatták – hangzott el a hírműsorban.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.