Hétfőn mutatkozik be az új, három pártból álló testület

Dániában elfogadták vasárnap az új kormánykoalíció programját, és hétfőn már be is mutatkozik az új, három pártból álló testület – jelentette be vasárnap Helle Thorning-Schmidt szociáldemokrata politikus, a két hete tartott választások győztese.

MNO
2011. 10. 02. 19:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez a program átviszi Dániát a válság túlsó oldalára (...), ezzel a programmal modernizálhatjuk Dániát” – jelentette ki a televízióban, mielőtt a királyi palotába ment volna, hogy tájékoztassa II. Margit királynőt a kormányalakításról.

Helle Thorning-Schmidt személyében első ízben kerül nő az ország kormányának élére. Programjának alapját az az elképzelés adja, hogy a gazdag rétegek fokozottabb megadóztatásával és a napi munkaidő növelésével biztosítani lehet a jóléti rendszer fenntartását. A koalíciót a szociáldemokraták és két kisebb szövetséges, a Szocialista Néppárt (SF) és a szociálliberális Radikális Venstre alkotja.

A dán TV2 híradójának értesülése szerint a gazdasági miniszteri posztot egy volt kommunista pártelnök, Ole Sohn kapja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.