Kiütéssel nyert a Loki a rangadón

<p>A Debrecen a játék minden elemében jobb volt a Diósgyőrnél, s mivel ezt gólokkal is tudta nyomatékosítani, simán nyerni tudott az OTP Liga 11. fordulójának nagy rangadóján. Az 5–0-s Loki-siker azt is jelentette, hogy a DVSC visszavette a vezetést a Győrtől. A nap másik találkozóján a Videoton Alves fejesével 1–0-ra  nyerni tudott a Ferencváros vendégeként, és már harmadik a tabellán.</p>

Pintér Patrick
2011. 10. 02. 19:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DEBRECEN–DIÓSGYŐR 5–0 (3–0)
Debrecen, 9500 néző. Vezette: Iványi.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Mészáros, Simac, Korhut – Bódi, Buadla (Yannick, 67.), Varga J., Szakály P. (Dombi, 74.) – Kulcsár T., Coulibaly (Nikolic, 62.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
DVTK: Farkas B. – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo (Arze, 57.), Lippai (Menougong, 67.), Abdouraman, Luque – Tisza, Seydi (Carreno, sz.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Bódi (22.), Coulibaly (23., 40.), Nikolic (65.), Kulcsár T. (66.).

A Debrecen már a mérkőzés első szakaszában is támadólag lépett fel, Bódi kétszer is fejjel próbálkozott, de ezek még elkerülték Farkas kapuját. A 22. percben azonban megtört a jég, Varga indítására Bódi jól mozgott a védőfal mögé, és szép mozdulattal lőtt a hálóba. Egy perccel később Coulibaly növelte az előnyt, majd a szünet előtt fejjel is eredményes volt. A fordulást követően újabb két gólt szerzett a Loki, szintén két perc alatt: előbb a csereként beállt Nikolic, majd Kulcsár talált a hálóba. A Debrecen ezzel átvette a vezetést a tabellán.

FERENCVÁROS–VIDEOTON 0–1 (0–1)
Budapest, Albert-stadion, 5000 néző. Vezette: Kassai.
FTC: Jova – Maróti, Balog Z., Klein, Junior – Hakola (Oláh, sz.), Morales, Otten, Tóth B., Jovanovics – Pölöskey (Lisztes, 67.). Vezetőedző:
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinicius, Caneira, Oliveira – Walter (Polonkai, 89.), Elek Á., Tóth B., Mitrovics, Evandro (Vasziljevics, 76.) – Alves (Nikolics, 82.). Vezetőedző: Paulo Sousa.
Gólszerző: Alves (14.).

A Videoton a 14. percben már vezetett az Üllői úton: Walter jobb oldali beadására Alves érkezett menetrendszerűen, és szép mozdulattal a bal alsó sarokba fejelt. A fehérvári együttes a hátralévő időben is kézben tartotta a mérkőzést, a Fradi alig tudott helyzetbe kerülni, így a vendégek 3 ponttal gazdagabban térhettek haza az Albert-stadionból, és feljöttek a dobogóra.

Az élmezőny:
1. Debrecen 29
2. Győr 28
3. Videoton 20
4. Honvéd 19
5. Pécs 19

A góllövőlistát a 9 gólos Perics (Kaposvár) és Coulibaly (Debrecen) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.