Nem véletlenül kapta a nyalóka angol nevét. Rendkívül gyümölcsös illata és aromája nem csak feljogosítja erre, hanem szinte meg is követeli. Valóban olyan, mintha egy jól behűtött epres-málnás nyalókát szopogatna az ember, ebből az érzésből csak a buborékok rántják vissza az embert. A húsvéti ünnepi étkezés előtt aperitífként a legjobb kortyintani belőle, de feledkezzünk meg róla a meleg nyári napokon sem. Jól behűtve kiváló frissítő lehet. Konyári János 2008-ban nyerte el Az év bortermelője címet.
Az egri borászok kiváló marketingérzékkel építik legendás boruk, az egri bikavér testvérét, ha úgy tetszik, húgocskáját. A borvidék meghatározó fehér küvéjét kívánják kifejleszteni, melyhez a rendkívül találó Egri csillag nevet választották. Igaz, ez a név elsősorban a Gárdonyi Géza regényén felnőtt nemzedékeknek súg sejtelmes, történelmi üzenetet. Angolul – Eger Star – kissé laposan hangzik, kiveszik belőle a hagyomány, a borvidék történelmi múltja és még megannyi más. Ha azonban olyan Egri csillagok kerülnek a külföldi borkedvelők elé, mint a St. Andrea Napbora, akkor semmi gond nem lesz a névvel (sem). A virágos illatú, gazdag aromájú, selymes kortyokban bővelkedő, harmónikus, elegáns borról meg nem mondaná senki, hogy egyébként 13 százalék alkoholt tartalmaz. Tüzes, mint az egri nők, akik ugyanúgy kivették részüket váruk védelméből, mint a férfiak. Mestermunka Lőrincz György kezéből, aki nem véletlenül lett 2009-ben Az év bortermelője.
Az ország legnagyobb borvidéke a kunsági, tíz másik is elférne benne. Egy kis nyúlványa a főváros alá lopakodik, itt található Szigetcsép, a Gál pincészet otthona. Kevesek által ismert terület, pedig Budapesttől karnyújtásnyira kiváló borokkal lehet megismerkedni. Olyannyira, hogy Gálné Dignisz Évát, elsőként a ritka borászhölgyek közül, a 2013-as esztendő bortermelőjévé választotta a Magyar Borakadémia tagsága. A borversenyeken már korábban is rendkívüli sikereket arattak borai, többek között a rozé világbajnokságon is rendszeresen érmet, többször aranyérmet szereztek. A Kékfrankos rozé fruttis illata elcsábítja a borért nem igazán rajongó embereket is, gyümölcsös, friss, egy kerti grillezés kiváló kísérője, jégkockával hidegen tartani sem ördögtől való gondolat. Csekély maradék cukor teszi behízelgőbbé, simulékony, barátságos. Sok embert terelhet be a borimádók táborába.