Vakvágányon

2003. 02. 07. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasutasok többsége úgy látja, szakszervezeti vezetőik elállították a MÁV-dolgozók fizetésváltóit. Vagyis váltóhamisítók. Míg a főnökök változatlanul a húsosfazéknál üldögélnek (esznek-isznak, bőgőbe ugranak), hozzájuk – mezei dolgozókhoz – képest olyanok, mint Csekonics báróhoz képest a hányatott sorsú mezei egér.
Az élet nem habos torta, mondotta egykor Virágh elvtárs, és föltehetőleg igaza lenne, hacsak nem gondolnánk arra, vajon a most dühöngő és félrevezetett vasúti munkásgárda miért választotta mozgalmi vezetőivé ismét a mostaniakat? Örökké maradnia kell ennek a kettősségnek? Nekik az elefánt, nekünk az egér?
Ne maradjunk a múltnál, de azt se feledjük, hatalmas disznósággal van dolgunk. Mint szakszervezeti ügyekben oly régóta. A hat-hétszázezer forintos vezéri fizetésekhez hogyan aránylik a kalauz és a váltóállító bére, akik ráadásul többet is dolgoznak, mint a fájdalmasan nyilatkozók. A dolgozók szerint a szakszervezet úgy ahogy van, lefeküdt a kormánynak. Egy az egyben. Mondhatni örömlányok lettek, megvásárolták őket.
Nevét azonban egyik dolgozó sem adja meg, és ez jól kifejezi, hogy valójában ki az úr, a dolgozó vagy az állítólag őt képviselő szakszervezet.
Vasutasok, mozdonyvezetők! Maradjatok talpon, álljatok a sarkatokra! Éppen eleget csapott meg már titeket a mozdony füstje. Kormos az arcotok, de tiszta a szívetek. A nyakkendős beszédek kora lejárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.