Horváth: Gusztustalan támadás

A budapesti cégek közül Bartosné Póczos Marianna, a Fővárosi Egészségközpont Egészségügyi Szolgáltató Zrt. (Egészségközpont) vezérigazgatója részesült a legalacsonyabb mértékű bérben – reagált tegnapi cikkünkre a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája. Horváth Csaba (MSZP) pedig alaptalan politikai indíttatású vádaskodásnak tartja főtanácsadójának foglalkoztatásáról beszámoló írásunkat.

Szilágyi Richárd
2010. 04. 18. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának közleménye fontosnak tartja leszögezni, hogy a közgyűlés 2009. január 29-én egyhangú szavazással választotta meg Bartosnét az egészségközpont vezérigazgatójának. – A közgyűlés döntése értelmében a cég igazgatóságának és felügyelőbizottságának tagjai nem kaptak tiszteletdíjat, egyedül a vezérigazgató részesült a fővárosi cégek közül a legalacsonyabb mértékű bérben: havi mintegy nyolcvanezer forintot utaltak a számlájára. Az ezzel párhuzamosan önkormányzati tanácsadóként is dolgozó Bartosné vezérigazgatói megbízatása és foglalkoztatása jogszerű volt – állítja a főváros. Bartosné Póczos Marianna munkaviszonyának megszüntetése április 12-től hatályos, és nem részesül végkielégítésben.
– Alaptalan, gusztustalan politikai indíttatású vádaskodásnak tartom a Magyar Nemzet cikkét, amelyben a Főpolgármesteri Hivatal egyik megbecsült köztisztviselőjét, Bartosné Póczos Mariannát és személyemet hazug módon rejtett, kettős foglalkoztatással vádolnak – reagált tegnap közleményben Horváth Csaba. Az MSZP politikusa, volt főpolgármester-helyettes szintén fontosnak tartotta leszögezni, hogy Bartosnét a közgyűlés egyhangú döntéssel bízta meg, és mindkét munkabérét jogosan vette fel.

Előzetesben maradnak. További két hónappal meghosszabbította a bíróság Rényi-Vámos Krisztina, a Budapest Airport vesztegetéssel gyanúsított volt jogi igazgatója előzetes letartóztatását. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság közleményéből az is kiderül, hogy Sziebert György, a BKV volt informatikai igazgatója szintén előzetesben marad, míg az ügy további gyanúsítottjai közül három személlyel szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben. A jogi igazgatókat bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják a nyomozók, mert álláspontjuk szerint egymással összejátszva ügyvédi irodák részére „túlszámlázott” összegekből jogtalan előnyben részesültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.