Röviden

MN
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Araboktatás Izraelben
Tel-Aviv. Izrael északi részén az idén számos iskolában ötödik osztálytól kezdve kötelező lesz az ország második hivatalos nyelvének, az arab nyelvnek a tanulása. A másfél millió arab az ország lakosságának húsz százalékát teszi ki. Az új kötelező arab nyelvi oktatásban kétszáz tanintézet vesz részt, köztük 42 vallásos zsidó iskola is. (MN)

Tárgyalás a kormányról

Canberra. Tegnap elkezdődtek a megbeszélések az ausztrál Munkáspárt és a választásokat eldöntő három független parlamenti képviselő között. Az augusztus 21-i választásokat követően sem a Munkáspárt, sem a konzervatív ellenzék nem képes egyedül kormányt alkotni. A képviselők elsősorban a felek költségvetési tervezetei alapján szándékoznak elkötelezni magukat. (MTI)

Sarkozy békét vár a Közel-Keleten
Párizs. A francia elnök szerint egy éven belül aláírható a közel-keleti békemegállapodás. Nicolas Sarkozy úgy vélte, a közvetlen tárgyalások felújítása nagy reményeket kelt, „az 1967-es határok között létező, életképes, demokratikus palesztin állam létrejötte a palesztinoknak jog, Izraelnek garancia” – jelentette ki, hozzátéve, hogy lehetséges a békekötés Izrael és Szíria között is. (MTI)

Amerika radarokat ad el Tajvannak

Washington. Az amerikai kormány katonai radarok eladását hagyta jóvá Tajvannak – jelentette be tegnap az amerikai külügyminisztérium. A döntés értelmében amerikai cégek védelmi szolgáltatásokat és eszközöket exportálhatnak a tajvani védelmi radarrendszerek fenntartása és fejlesztése érdekében. A minisztérium szóvivője szerint a döntés összhangban áll az Egyesült Államok „egy Kína” politikájával. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.