Sikkasztás a vád

Vádat emelt az ügyészség a kettős gyilkosság ügyében is érintett volt szocialista politikus, Deme Gábor és élettársa ellen üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt. Császár Mihály volt csepeli kapitány lakásvásárlása ügyében továbbra is folyik a nyomozás.

Vona Adrienn
2010. 10. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs köze Császár Mihály egykori csepeli rendőrkapitánynak a kerületben elkövetett kettős emberöléshez, ugyanis az ügyészség megszüntette a nyomozást a bűnpártolás gyanúja miatt indult büntetőügyben. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta, hogy a nyomozás adatai alapján nem merült fel bűncselekmény gyanúja. A hatóság korábban azt vizsgálta, hogy az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e felelősség amiatt, hogy az iskola igazgatója, Takács József – aki utóbb gyilkosság áldozata lett – a vérengzés napján feljelentést készült tenni az iskolában történt visszaélések miatt a csepeli rendőrkapitányságon, ám ez meghiúsult. A Budapesti Nyomozó Ügyészség azonban tovább nyomoz csalás gyanúja miatt a volt csepeli rendőrkapitány lakáshoz jutásával kapcsolatban. Ebben az ügyben a helyi Fidesz tett feljelentést, mert véleménye szerint Császár Mihály áron alul, hárommillió forintért jutott önkormányzati bérlakáshoz. Az ügyben a nyomozó ügyészség nem hallgatott ki senkit gyanúsítottként, a nyomozati határidőt december 3-ig hosszabbították meg. A csepeli lakásügyekre a gyilkosságok után terelődött a figyelem.
A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a gazdasági igazgatót, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának MSZP-s tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről. A hatóság a csepeli kettős gyilkosság ügyében emberölés és gazdasági bűncselekmények miatt is vizsgálódott. Ez utóbbi bűncselekmények miatt a napokban emelt vádat a XX., XXI. és XXIII. kerületi ügyészség.
– Deme Gábort, illetve élettársát, K. Ildikót jelentős értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sikkasztással és magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészég – mondta lapunknak Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Hozzátette: a csepeli iskolát fenntartó alapítvány pénztárából Deme és K. Ildikó 6,5 millió forintot tulajdonított el. A vádlottak fiktív számlákat is befogadtak, és az alapítvány-házipénztárból rendszeresen vettek fel kisebb-nagyobb összegeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.