Csak az elrettentés volt a cél

Többször megtépkedték, kivágták a bokrait, ezért helyezte ki az áramütés veszélyével fenyegető táblákat Kelety Gábor újbudai telkének kerítésére. A férfi szerint az elmúlt évtized kormányzati mélyrepülése is felelős azért, hogy egyeseknek semmi sem szent.

Nagy Áron
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromszor tépázták meg a kerítés mellé ültetett borostyánmeggy bokraimat – mondta lapunknak Kelety Gábor, annak az újbudai háznak a lakója, amelyről tegnapi lapszámunkban írtunk. Emlékezetes, hogy a látszólag békés, kertvárosi ingatlan telekhatárán tucatnyi apró tábla hirdeti: Vigyázat, a növényekbe áramot vezettünk! Olvasóink azzal kerestek meg, hogy a veszélyesnek tűnő cserjéket csupán néhány rács választja el azoktól a gyerekektől, akik a környéken lévő játszótérről, oktatási intézményekből mennek hazafelé.
Kelety Gábor szerint a legtöbben átlátnak a fenyegetésen, hiszen képtelenség áram alá helyezni a növényeket. Mégis, amióta a táblák kikerültek, egyszer sem vetemedett arra senki, hogy megcibálja, kitépkedje a szépen zöldellő bokrokat. A középkorú férfi egyébként nem kárhoztatja a rendőröket, amenynyire meg tudja ítélni, mindig korrektek voltak vele. – Talán azzal volt a baj, hogy kérdésükre a kárt olyan összegben jelöltem meg, amely szabálysértési értékhatár alatt maradt – emlékezett keserűen a háztulajdonos. Majd azzal folytatta, hogy az elmúlt évtized nagyobbik részében a kormányzati mélyrepülés magával ragadta a társadalom egy részét is. Az ország vezetésével együtt züllött a rendőrség is, miközben sokan a megélhetési bűnözés jelszava mögé bújva gyakorlatilag kivonták magukat a felelősség alól. Kelety Gábor véleménye, hogy az utóbbi időben a javulás jelei mutatkoznak, ismét nő az egymással szembeni tisztelet, ám szerinte hosszú idő kell még a rendteremtéshez. Addig is a civil kurázsi hatásos fegyver a bűnözőkkel szemben – tette hozzá az újbudai polgár, aki egyébként sajnálja, hogy ijesztgetéssel kell távol tartania a rongálókat, holott ő senkitől sem tagadna meg egy borostyánmeggy-vesszőt, ha az illető becsengetne, s annyit mondana: „kérem szépen”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.