Megcsapolta az MFB-t az Év vállalkozója

Magyarázat nélkül nehéz elképzelni, hogy egy kétségbeesett gyógytornászlány nélkül miért nem lehet üzemeltetni egy luxusszállodát; a ceglédi Best Western Hotel Aquarel építése és működtetése során azonban ennél abszurdabb körülmények is felmerültek.<br />

Bodacz Balázs
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingatlanra még a Gyurcsány-kormány idején adott kétmilliárdos hitelt az állami tulajdonú, közpénzekkel gazdálkodó Magyar Fejlesztési Bank. A pénzintézet egészen a kormányváltásig nagyvonalúan eltekintett a törlesztőrészletek beszedésétől. Az új vezetés viszont nem volt ilyen türelmes, és a bejegyzett jelzálog alapján megszerezte a szálloda tulajdonjogát. A valódi történet azonban nem ért véget, ellenkezőleg; mint írásunkból kiderül, itt kezdődik.
A szövevényes ügynek szereplője egy Szlovákiában bejegyzett titokzatos bérlő, Cegléd fideszes vezetése, szó esik elzárkózó jegyzőről és gondterhelt polgármesterről, LMP-s kapcsolatról, a lakcímkártyák fontosságáról, és arról is, hogy miként képes két ember egyszerre 92 szobában élni, pláne úgy, hogy azokban fizető vendégek laknak.
Továbbiak a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.