Tizenhárom centi hiányzott a döntőhöz

Munkatársunktól
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodszor sem volt szerencsénk a centiméterekkel a tegui atlétikai világbajnokságon, mert azután, hogy Pars Krisztiánnak még hétfőn kalapácsvetésben hét centi hiányzott az aranyéremhez, tegnap Kürthy Lajosnak súlylökésben tizenhárom kellett volna a döntőbe jutáshoz. Az idén már 20,20 méteres eredményt is jegyző mohácsi versenyző 19,92 méterrel kezdett, másodikra 19,76-ot ért el, harmadikra pedig 20,02-t, amivel a 14. helyen zárt a selejtezőben. A fináléba azonban csak tizenketten kerülhetnek be.
– Vegyesek az érzéseim, mert csalódott is vagyok, de örülök is egyszerre. Délelőtt húsz méter felett lökni számomra nem rossz eredmény. Az általam kitűzött célt azonban nem sikerült elérnem. Szerettem volna bekerülni a döntőbe… Az utolsó, 20,02-es kísérletemet éreztem a legjobbnak, ám az sem volt tökéletes. Nagyon sajnálom, de megyünk tovább, jövőre három világverseny lesz, és bízom abban, hogy azokon jobban szerepelek majd” – nyilatkozta Kürthy Lajos.
A tegnapi hat döntőből hármat az amerikaiak nyertek, ám amíg férfi magasugrásban Jesse Williams, női 400 gáton pedig Lashinda Demus győzelme nem volt meglepetés (utóbbi a világcsúcstól mindössze 13 századdal elmaradva nyert), női 1500-on az idei világranglistán csak 20. helyen álló, korábbi akadályfutó Jennifer Barringer Simpsoné annál inkább. Férfi 400 gáton az Európa-bajnok David Greene meglepte az idei négy legjobb időeredménnyel rendelkező dél-afrikai Louis Jacob van Zylt és az amerikaiakat, a 3000 akadály kenyai párharcában Ezekiel Kemboi úgyszintén a rangsorelső Brimin Kiprutót (a győztes rögtönzött tánccal ünnepelt), a női hármasugrás vb-aranya pedig az ukrán Olha Szaladuha nyakába került.

Eredmények. Férfiak: 400 m gát: 1. David Greene (brit) 48,26 mp; 3000 m akadály: 1. Ezekiel Kemboi (kenyai) 8:14,85 p; magasugrás: 1. Jesse Williams (amerikai) 235 cm; nők: 1500 m: 1. Jennifer Barringer Simpson (amerikai) 4:05,40 p, 400 m gát: 1. Lashinda Demus (amerikai) 52,47 mp; hármasugrás: 1. Olha Szaladuha (ukrán) 14,94 m.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.