Marcsika családja kiárusítást tart

A becsődölt karcagi brókercég károsultjai vizsgálatot szeretnének, mert úgy vélik, nem lesz miből kárpótolni őket.

MNO
2015. 05. 11. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kun-Mediátor károsultjai felháborodtak, hogy lefoglalások helyett a szökésben lévő Dobrai Sándorné, azaz a sajtóban csak Marcsika néven ismert „üzletasszony” családja érdekeltségébe tartozó Bonanza étterem milliókat érő berendezéseit kiárusítják az asszony gyermekei – írja a Blikk.

Kemencére, hűtőre, sütőre, fagyispultra lehet licitálni az étterem berendezései közül, a Kun-Mediátor-ügy károsultjai ezért a rendőrséghez fordultak, ugyanis úgy vélik, a károk megtérítése helyett a család éttermének eszközeit a Dobrai lányok szabadon értékesíthetik.

A rendőrség válasza szerint a Bonanza ételbár a Múzeumkert Zrt. részét képezi, és az elmúlt évben ott végrehajtott 50-100 milliós beruházáshoz semmi köze a Kun-Mediátornak. A két tulajdonos, üzemeltető, Marcsika lányai így az ottani vagyont jogosan értékesíthetik. Ezen a válaszon a megkárosított ügyfelek azonban felháborodtak – írja a lap.

A Blikk azt írja, a Múzeumkert Zrt. cégkivonata szerint 2013-ban még a két lány jegyezte a céget, de 2014 júliusában önálló képviseletre jogosult igazgatósági tagként bekerült Dobrainé Marcsika is, a Kun-Mediátor Kft. tulajdonosa.

Dobrossy István ügyvéd, aki a károsultak egy csoportját képviseli, a lapnak elmondta: a rendőrséghez fordul, mert tisztázni kellene, hogy a Kun-Mediátor pénzeszközei megjelentek-e az étterem több tízmilliós fejlesztésében számláján, és amíg ez nem tisztázódik, le kellene állítani a kiárusítást.

Ismert, már az Interpol is körözi a becslések szerint húszmilliárd forintot eltüntető Dobrai Sándornét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.