Sorra viszik bíróság elé a migránsokat

Közben a Jobbik önkéntes polgári védelmi szervezetek létrehozására hívta fel a településeket.

MTI
2015. 10. 09. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a migránsok közül tízen Mórahalomnál, a többiek ismeretlen helyen érkeztek Magyarország területére, tizennégyen a már mások által megrongált határzáron keresztül, a többiek a kerítés alatt vagy azon átmászva lépték át illegálisan a határt.

A vádlottak közül – akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését – tizennégyen szír, tizenegyen iraki, ketten pedig koszovói állampolgárnak vallották magukat.

A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészség összesen 441 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt – tudatta a csoportvezető ügyész.

A Jobbik arra kéri a települések vezetőit, hogy önkéntes tagsággal alakítsák meg polgári védelmi szervezeteiket.

Hegedűsné Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kezdeményezésüket azzal indokolta: a migrációs válság kiteljesedésével számolnak, és meg kell teremteni a lehetőséget, hogy aki akar és tud, az törvényesen részt vehessen a helyzet kezelésében.

Közlése szerint kiképzést, gyakorlatot, ideiglenes polgári védelmi szolgálatot kell az önkénteseknek ellátni, segítve a mezőőrök, polgárőrök munkáját.

A kezdeményezéshez csatlakozási szándékát jelentette be Pintér Tamás, a napokban bejegyzett Magyar Önkormányzati Képviselők Közössége elnöke, a Jobbik dunaújvárosi képviselője.

Az országos érdekképviseleti szervhez jobbikos és velük szimpatizáló független önkormányzati képviselők csatlakozását várják – ismertette a tájékoztatón Szávay István, a Jobbik alelnöke. Hozzátette: az önkormányzati munkát az országos szervezetben koordinálják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.