Kétezer rászoruló diák táskáját tölti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

Idén immár kilencedik alkalommal indítja el az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! nevű segélyakcióját. A jótékonysági akcióban idén a szokott módon egy tízezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomaggal támogatják a legszegényebb gyereket, ezzel biztosítva nekik valódi esélyt a felzárkózásra. A segélyszervezet a kétezer rászoruló gyereken felül a külhoni magyaroknak is szeretne támogatásokat eljuttatni.

2020. 08. 13. 16:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese ismertette: évről évre nagyon sok segélykérés érkezik a szervezethez, viszont idén a koronavírus következtében bevezetett digitális oktatásra való áttérés extra nehézségeket okozott a családoknak, így a segélyszervezet idén úgy döntött, hogy változtat a célkitűzésén, azaz ezer helyett kétezer rászoruló iskolás gyerek lehetőségein szeretne javítani, úgy, hogy még a becsöngetés előtt célba érjen az adomány, hiszen egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy a rászoruló diákok is örömmel ülhessenek be az iskolapadba. Arra is kitért, hogy a mennyiség nem mehet a minőség rovására, tehát továbbra is személyre szabott, vadonatúj, minőségi, valamint nemnek és korosztálynak megfelelő tanszereket és csomagokat állítanak össze a gyerekeknek.

Fotó: Fekete Dániel/MÖS

Gáncs Kristóf a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a tavalyihoz képest nőtt azoknak a helyszíneknek a száma, ahová eljuttatják a csomagokat. A segélyakció alapvető célkitűzése, hogy a határainkon belül legalább kétezer gyermeket tudjunk támogatni, ezen felül pedig az akció végén idén Erdélyben és Kárpátalján is szeretnék támogatni az iskolásokat.

A sajtótájékoztatón az Iskolakezdés együtt! arca és nagykövete, Wolf Kati rávilágított arra, hogy egy iskolatáska akkor a legnehezebb, ha nincs benne semmi – ezzel célozva arra, hogy mennyire megterhelő a családoknak, különösen az anyagi problémákkal küzdő családoknak az iskolakezdés. Az énekesnő bizakodó a jótékonysági akciót illetően, ugyanis tapasztalata szerint mindig van az emberekben segítőkészség, még a legnehezebb helyzetekben is.

Fotó: Fekete Dániel/MÖS

A szervezet önkéntese lapunknak arról mesélt, hogy a szüleitől is az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságát látta, sőt a gyermekeink is ezeket az üzeneteket igyekszik továbbadni.

– Egy szülő mindenféle üzenetet a viselkedésével, azzal hogyan él, tud átadni. A lányaim tudják és látják, hogy milyen programokon veszek részt. Azon szoktam velük viccelődni, hogy hamarabb ki tudták mondani, azt hogy Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, mint egy csomó ember itthon. Továbbá be is vonom őket a segélyszervezet programjaiba. A nagyobbik lányom Csepelen volt velem a rászorulóknak meleg ételt osztani. Múlthéten pedig Kastélyosdombón voltunk gyermektáborba, ahol a segélyszervezet látókörén belül lévő gyerekeket nyaraltatjuk – magyarázta Wolf Kati, akinek elmondása szerint az önkéntesmunka hatására teljesen átalakultak a viszonyítási pontok az életében. Hozzátette: „nagyon fontos, hogy a realitás talaján meg tudjunk maradni, sőt kutya kötelességünk figyelni arra, hogy a környezetünkben mi a helyzet”.

Fotó: Fekete Dániel/MÖS

Sok kicsi sokra megy

Már él az 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon csatlakozhat a felhíváshoz. A szervezet jelezte, hogy a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon keresztül is fogadnak felajánlásokat, továbbá a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.