A Mi Hazánk kiáll Wass Albert mellett

Benyújtja az Országgyűlésnek a Mi Hazánk Mozgalom azt a határozati javaslatot, ami a románok által üldözött székelyek emléknapjává nyilvánítaná január 8-át, Wass Albert erdélyi író születésének évfordulóját.

2019. 11. 10. 15:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészítette és hétfőn be is nyújtja az Országgyűlésnek a Mi Hazánk Mozgalom azt a határozati javaslatot, ami a románok által üldözött székelyek emléknapjává nyilvánítaná január 8-át, Wass Albert erdélyi író születésének évfordulóját – tudta meg a Magyar Nemzet a párt országgyűlési képviselőjétől. Fülöp Erik elmondta, bízik a kormánypártok támogatásában, ezzel együtt meglepődne, ha az ellenzéki pártok közül a Jobbik és az LMP nem állna a javaslat mellé.

Fülöp Erik azután jelentette be pártja javaslatát, hogy Karácsony Gergely, frissen megválasztott főpolgármesterként az Index.hu-nak adott interjúban a fővárosi közterületek elnevezése kapcsán azt mondta: „Mondjuk a Wass Albert térnek például nem nagyon örülök, megmondom őszintén. Tehát a Széll Kálmán legalább nem volt, hogy mondjam, náci vagy náci kollaboráns. Wass Albert írói munkájának minősége nem írja felül a politikai támadhatóságát.” Karácsony Gergely később ugyan elnézést kért azoktól, akiket megbántott a nácizásával, a Mi Hazánk Mozgalom a felemás bocsánatkérést kevésnek találta; a radikális párt továbbra is azt várja Karácsonytól, hogy határozottan kövesse meg Wass Albertet.

A fenti javaslat mellett a párt azt is kezdeményezte, hogy Wass Albert posztumusz díszpolgári címet kapjon a fővárostól. Fülöp Erik elmondta, erről szóló kérelmét is elküldte a főpolgármesternek. – Kérdéses, hogy Karácsony Gergely beterjeszti-e a Fővárosi Közgyűlés elé a javaslatot, annyi azonban elvárható, hogy hivatali pozíciójából fakadó kötelezettségének eleget tegyen, és választ adjon a megkeresésemre – fogalmazott a Mi Hazánk politikusa.

Az üldözött székelyek emléknapját célzó határozati javaslat tárgysorozatba vételére az Országgyűlésnek 30 napja lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.