Magyarország világelső a tüdőrák okozta halálozásban

Az új típusú dohánytermékek, összefoglaló nevükön a füstmentes termékek – mint az elektronikus cigaretták – káros hatása ugyanúgy megjelenik a szervezetben.

Forrás: MTI2019. 11. 20. 22:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dohányosok főként idült hörgőszűkülettel (COPD) és tüdőrákkal kerülnek kórházba – mondta Kovács Gábor, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán a Ne gyújts rá! világnap alkalmából.

A főigazgató elmondta, Magyarország világelső a tüdőrák okozta halálozásban, s ennek főként a dohányzás áll a hátterében. Hozzátette, Magyarországon körülbelül 2,5 millió ember dohányzik, ami meghaladja az uniós átlagot.

Elmondta, az új típusú dohánytermékek, összefoglaló nevükön a füstmentes termékek – mint az elektronikus cigaretták – káros hatása ugyanúgy megjelenik a szervezetben, mint a hagyományos cigaretta esetében. Ezek a termékek nem segítenek a leszokásban, hiszen a nikotintartalmuk révén fenntartják a függőséget – mutatott rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.