Kocsis Máté: A bűnözőknek büntetésre és nem kártérítésre van szüksége

A kormánypárti politikus leszögezte: a cél a bűnelkövetők súlyosabb büntetése, illetve minden bajba jutott, különös tekintettel a gyermekekre, minél szélesebb védelemben való részesítése.

2020. 02. 13. 15:45
null
20200213 balatonfured fidesz kdnp sajtaj havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A feltételes szabadlábra helyezés szigorítása kapcsán a frakció támogatja, hogy az emberi életre törők esetében ne lehessen feltételes szabadulás. A hozzátartozók sérelmére elkövetett bűncselekményeknél pedig feltétel lesz a pártfogói felügyelet, illetve a gyermekelhelyezés és a gyermekvédelmi jelző rendszert és az áldozatsegítő rendszert is meg kell erősíteni – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a balatonfüredi kihelyezett frakcióülés sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus leszögezte: a cél a bűnelkövetők súlyosabb büntetése, illetve minden bajba jutott, különös tekintettel a gyermekekre, minél szélesebb védelemben való részesítése.

Kocsis szintén az emberek igazságérzetét sértő ügynek nevezte a milliárdos üzletet jelentő börtönbizniszt, azt, hogy a bűnözők az Emberi Jogok Európai Bíróságához ezres nagyságrendben fordulnak, milliárdokat kiperelve az államtól.

– Az olaszliszkai lincselők 5-6 milliót kaptak, a battonyai rém 2 milliót, Magda Marinko több millió forintra számít, Burkáék pedig 45 millió forinttal pózoltak – sorolta.

Fotó: Havran Zoltán

Arról is szólt, hogy a Soros-hálózat tagjai, a TASZ, a Helsinki bizottság helytelenül támogatja ezeket a törekvéseket. – Az összes kifizetés 61 százaléka ügyvédi számlákra érkezett, 15-40 százalékig terjedő sikerdíjjal dolgoztak a jogászok, többek között Magyar György, a balliberális oldal egyik politikusa – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: több esetben a jogászok a börtönben ülő, vagy börtönviselt ügyfeleiket is átverték.

– A bűnözőknek büntetésre és nem kártérítésre van szüksége – fogalmazott határozottan a Fidesz politikusa.

A frakcióvezető a Magyar Nemzet kérdésére úgy fogalmazott: jelen tudásuk szerint nem érintenek nemzetközi szerződéseket, kötelezettségeket a tervezett jogszabály változások. – Például a gyöngyöspatai kártérítés kapcsán nem a kártérítés a vitatott, hanem annak módja, a kormány a tudás megszerzését kívánja finanszírozni. Ráadásul egy ekkora kártérítés egyéb célra való elköltse nem érné el a társadalmi célját. Szakma megszerzése lenne a legfontosabb – fogalmazott Kocsis Máté.

Harrach Péter, KDNP frakcióvezetője a pártja üléseiről is beszámolt. – A KDNP marad az európai Néppártban – jelentette be a frakcióvezető. Harrach Péter hozzátette: addig maradnak, amíg vállalhatatlan irányváltás nem történik. A politikus a teremtésvédelem – a klíma és környezetvédelem kérdésének fontosságát hangsúlyozta.

– Ez egy kétezer éves szemlélet, a teremtett világhoz való alkalmazkodást jelenti, klímaügyben elsősorban a lokális kezelést tartjuk a legfontosabbnak – tette hozzá. A frakcióvezető szerint a probléma az emberben keresendő, a fogyasztás és az önkorlátozás hiánya vezetett a mostani helyzethez.

A feltételes szabadlábra helyezés kapcsán úgy fogalmazott: túlságosan enyhe büntetések valósulnak meg eddig. A KDNP frakcióvezetője arról is beszámolt, hogy a szakképzés helyzetének javítása és az ápolói béremelés, valamint a betegutak során használt terek korszerűsítése is szóba került.

Fotó: Havran Zoltán

Mint azt megírtuk, szerda este a miniszterelnök adott tájékoztatást a frakciószövetség tagjainak.

A mai nap Szijjártó Péter külügyminiszter a koronavírussal kapcsolatos intézkedésről, Varga Judit igazságügyi miniszter a várható jogszabály változásokról, Gyopáros Alpár a Magyar Falu programról, illetve Horváth László Gyöngyöspata ügyében tartott beszámolót a kormánypárti országgyűlési képviselőknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.