Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Anglia

Orbán Viktor testalkatával élcelődött Karácsony a brit lapnak adott interjúban

Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – ezzel jellemezte Karácsony Gergely a különbséget önmaga és a miniszterelnök között a The Economistnak adott nyilatkozatában. A főpolgármester a közösségi oldalán szabadkozott a sértő és személyeskedő kijelentése miatt. A brit lap egyébként egy lehetséges kormányváltás legesélyesebb ágenseként mutatta be Karácsonyt.

2021. 05. 07. 12:39
KARÁCSONY Gergely
Populista baloldali üzenettel startolhat Karácsony Gergely főpolgármester kampánya. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Economist szerint Karácsony Gergely lehet az, aki kiszoríthatja Orbán Viktort a hatalomból. A főpolgármesterről közölt promóciós portréban sorra vették Orbán Viktor miniszterelnök és a főpolgármester közötti különbségeket.

Orbán Viktorral kapcsolatban azt emelték ki, hogy elsősorban a vidékre támaszkodik, „totális kontroll” alatt tartja a pártját, valamint „stadiont építtet a falujában”. Karácsonynál pedig azt hangsúlyozták, hogy az atlétikai stadion ellen kampányolva, hatpárti együttműködés eredményeként jutott a főpolgármesteri cím birtokába. A Párbeszéd nevű pártot is társelnöklő Karácsony ehhez még hozzátette, hogy „ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

 

Karácsony Gergely a cikk megjelenése után saját maga is rájött, hogy enyhén szólva nem volt elegáns a kormányfő alkatával példálózni. Közösségi oldalán azt írta, hogy az „rossz vicc” volt.

„A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől. Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna. Mert tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van” – fogalmazott a Facebook-oldalán a főpolgármester.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán mutatott rá arra, hogy a baloldali előválasztás csupán egy színjáték, már rég ki van választva Karácsony a kormányfőjelölti szerepre.

„Miután Gyurcsány Ferenc már kiválasztotta őt mint miniszterelnök-jelöltet, a liberális globális nagytőke is letette a voksát Karácsony Gergely mellett. A The Economist szerint ő az, aki kiszoríthatja Orbán Viktort a hatalomból” – reagált röviden az elemző.

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.