A kormány több mint 12 milliárd forintot fordít a várólisták lerövidítésére

Kásler Miklós utasítására készült el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett szakmai javaslat, amelynek alapján a várólisták drasztikus lerövidítése várható.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 8:32
null
A szabályoknak megfelelt a méhen kívüli terhesség miatt végzett műtét, amit hamis színben tálalt az ellenzéki sajtó (képünk illusztráció) Fotó: MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A  kormány 12,2 milliárd forint támogatást biztosít a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére – 

tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hangsúlyozva: kiemelt cél, hogy minden beteg megfelelő időben, a lehető leggyorsabban hozzájusson a diagnózishoz, és a betegség kezelése minél hamarabb elkezdődjön. 

A közleményben felidézték, hogy a koronavírus-járvány korábbi hullámai alatt a betegek egészségének védelme és a közösségi terjedés megfékezése miatt  hónapokon át szükségszerűen fel kellett függeszteni a halasztható egészségügyi beavatkozásokat, és csak május 13-tól indultak újra az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások. 

Ezért az időközben felhalmozódott műtétek elvégzésére, a megnövekedett várólisták csökkentésére kiemelt kormányzati támogatást kapnak a kórházak, hogy mielőbb el tudják végezni betegeiken az eddig halasztott műtéteket. A kormányzati támogatás összesen 12,2 milliárd forint, ebből 3,5 milliárdot idén, 8,7 milliárdot 2022-ben kapnak meg a kórházak 

– közölték. Hozzátették: az egészségügyi ellátás zavartalanságát ma már nagyban garantálja az is, hogy az egészségügyi dolgozók felvették az oltást, ugyanakkor a műtétre váró, még beoltatlan betegeket is az oltás mielőbbi felvételére kérik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.