Ismét Budapesten találkoztak Magyarország barátai

Idén ismét megrendezték a Magyarország Barátai Alapítvány konferenciáját, aminek célja, hogy a nagyvilágban valós kép alakuljon ki hazánkról.

Forrás: Facebook2021. 09. 19. 10:40
Forrás: Facebook

Idén ismét megrendezték a Magyarország Barátai Alapítvány konferenciáját, aminek célja, hogy a nagyvilágban valós kép alakuljon ki hazánkról.

– A Magyarország Barátai Alapítvány 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy erősítse a kapcsolatot az anyaországban és a diaszpórában élő magyarok között, illetve elősegítse, hogy a nagyvilágban ne a média és a politikai ellenfelek által eltorzított, hanem valós kép alakuljon ki hazánkról

– közölte Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Mint írja, a koronavírus-járvány miatt elmaradt találkozókat is pótolva, az alapítvány most pénteken megrendezett konferenciája lehetőséget adott arra, hogy Magyarország barátai első kézből tájékozódjanak az ország ügyeiről. 

A konferencián Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett és előadást is tartott.

Az idei találkozót a Budavári Palotanegyed szívében, a régi pompájában tündöklő, új funkciót kapott lovarda épületében tartották. Ehhez kapcsolódva a miniszterelnök politikai igazgatója kiemeli: „üzenetértékű a XX. század viharai által elpusztított várnegyed újjáépítése, a magyar állami és kulturális élet egyik megszűnt központjának helyreállítása is, mert azt a hitet jelképezi, hogy a XXI. században Magyarországot a magyar szellem és a sajátos magyar küldetés újrafelfedezése viheti sikerre”.

– Köszönjük Magyarország barátainak, hogy a nehezebb utat választva, az éppen aktuális politikai és média fősodorral szemben is kiállnak hazánkért s a tényeken alapuló, egymás iránt tiszteletet mutató nemzetközi diskurzus fontosságáért!

– tette hozzá Orbán Balázs.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.