időjárás 8°C Lukács 2021. October 18.
logo

Márki-Zay Péter halottak aláírásait emlegette a baloldali pártok kapcsán

Magyar Nemzet
Forrás: ATV
2021.09.18. 10:46 2021.09.18. 14:32
Márki-Zay Péter halottak aláírásait emlegette a baloldali pártok kapcsán

Amikor a Villányi úton leellenőrizték az aláírásokat, hogy, hogy nem a mieink között nem voltak halottak

– mondta el Márki-Zay Péter a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje hozzátette: más pártoknál volt kiszóródás, 

szerinte látszott, kik dolgoztak adatbázisból. 

„Kimondottan neheztelek akkor, amikor olcsó szólamokkal próbálnak meg szavazatokat szerezni, mert szerintem ez nem hiteles” – mondta Hódmezővásárhely baloldali polgármestere annak kapcsán, hogy az aláírásgyűjtésből „hiúsági versenyt” csináltak a pártok, továbbá szerinte a túlzás eszközével élt mind Dobrev Klára, mind Karácsony Gergely. „Van egy egyharmadnyi választói réteg, aki alig várja, hogy egy hiteles alternatívára szavazhasson a Fidesszel szemben, de az ellenzéket nem találta eddig annak” – jegyezte meg annak kapcsán, hogy Kőszeg Ferenc és Kéri László is ott van támogatói között. 

A Jobbik magatartásából azt olvasom ki, hogy Jakab Péter megelőzésére van a legnagyobb esélyem

 – mondta Márki-Zay, aki jelenleg a harmadik az előválasztási aláírásgyűjtési versenyben, megelőzve a Jobbik elnökét. A baloldali kormányfő-jelölt ennek kapcsán megjegyezte azt is, hogy a Jobbik az aláírásai nagy részét vidéken gyűjtötte, míg ők a 33 ezer feletti aláírás harmadát Budapesten.

Szerinte a Jobbik lemondott Budapestről, amit hibának nevezett. 

Arról is beszélt, hogy a baloldali pártok biztosra vették, hogy neki és a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nem lesz meg a 20 ezer aláírás – erre vonatkozóan több megjegyzést is kaptak. Márki-Zay Péter azt is hangoztatta, hogy reményei szerint harmadik helyre kerül az előválasztáson, Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt követően, illetve megpróbálja meggyőzni a főpolgármestert, hogy lépjen vissza a javára, mivel magát „konszenzusosabb” jelöltnek tartja.