Megváltoztatták Szentgyörgyvölgyi szavait a testületi ülés után

Ismét valótlan állításokat fogalmazott meg a 24.hu hírportál Szentgyörgyvölgyi Péterrel szemben. Belváros-Lipótváros polgármestere a testületi ülésen leszögezte: nem kapott meghívót arra a jövő heti bizottsági ülésre, ahol a vagyonnyilatkozatát vizsgálnák. A hírportál pedig azt írta: a polgármester az mondta, hogy a „meghívót megkaptam, de kedden-szerdán nem fogok ráérni." Szentgyörgyvölgyi már csak azért sem kaphatott meghívót a szóban forgó eseményre, mert annak időpontját egyelőre nem is jelölték ki, tehát a meghívót sem küldték ki. Közben a vizsgálatot erőltető Bródy Gáborról is kiderült: van mit titkolnia.

2021. 09. 17. 18:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal nem adja fel a belvárosi polgármester ellen indított, mindenféle tényt mellőző lejáratókampányát. Mint lapunk is megírta, az MSZP azt kezdeményezte, hogy vizsgálják ki Szentgyörgyvölgyi vagyonnyilatkozatát. Ugyan a napot még nem jelölték ki, de előzetesen annyit lehet tudni, hogy a jövő hét első felében rendeznék meg az ülést. A 24.hu pénteken megjelent cikkében az alábbiak szerint adta közre Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és a Momentum képviselője, Szigeti Flóra közt elhangzottakat a csütörtöki képviselő-testületi ülésről.

– A meghívót megkaptam – idézte a polgármestert a 24.hu, holott 

a valóság egyértelműen hallható az ülésen készült hangfelvételen: „Meghívót nem kaptam.” 

A 24. hu maga is közzétette a hangfelvételt, mégis az abban elhangzott válasz ellenkezőjét, tehát a valósággal ellentétes információt közöltek a cikkben.


Szentgyörgyvölgyi Péter már csak azért sem kaphatott meghívót a szóban forgó eseményre, mert annak időpontját egyelőre nem is jelölték ki, tehát a meghívó sem küldték ki. Úgy tudjuk, hogy miután az önkormányzat erre figyelmeztette a lapot, megváltoztatták a cikk szövegét.


A vagyonnyilatkozati botrány érdekessége, hogy a vizsgálatot kezdeményezők egyike, Bródy Gábor baloldali önkormányzati képviselő úgy állt a vizsgálat kezdeményezésének az élére, hogy saját nyilatkozatában a  225 400 Ft-os képviselői fizetését nem tüntette fel, csak az egyéb jövedelmeként megjelölt felügyelőbizottsági tagságából származó 220 500 és ellenőrző munkacsoporti tagságából származó 498 600 forintot. A közel egymillió forintos bevétele ellenére semmilyen vagyontárgyat nem tud felmutatni, és készpénz-megtakarítása sincs.

Fotó: Facebook

Bródy Gábor cége több mint egymilliárddal tartozott 

A vagyonnyilatkozat továbbá azért is figyelemfelkeltő, mert Bródy Gábor utolsó cége, a Jégszínház Kft. több, mint egymilliárd forint tartozást halmozott fel. A képviselő korábbi vállalkozásai kapcsán még NAV-vizsgálat is folyt ellene. A PestiSrácok két évvel ezelőtti cikke rávilágít: 

Majoros Gábor fénytechnikusnak 1,5 millió forintja bánja, hogy összeakadt Bródyval. Ahogy több kollégája, ő is hónapokon át dolgozott ingyen, miközben ő új Audival járt és luxuséletet élt. 

Bródy jelenleg sem ingósággal, sem ingatlannal sem rendelkezik, legalábbis bevallott vagyonnyilatkozata szerint. A Pesti Srácok beszámolója szerint Bródyhoz köthetők a taopénzekben úszkáló vállalkozások a baloldali kormányok idején, 2005-től egészen 2010-ig gyártották, szervezték az utazó show-műsorokat. Amikor az egyiket bedöntötték, már kész volt a következő. Majoros Gábor a PestiSrácoknak úgy emlékezett: Bródy folyamatosan fizetési nehézségekre hivatkozott, illetve mindenkinek – a korcsolyázóktól a jelmezeket készítő varrónőig – ki kellett váltania a vállalkozói igazolványt, mert csak számlára voltak hajlandók fizetni. Már ameddig fizettek. Miután Majoros otthagyta Bródyt, bíróságon akarta érvényesíteni több hónapnyi elmaradt szolgáltatási díjat, a bíróság fizetésre kötelezte Bródy cégét, de semmi sem történt. Nem is történhetett: a Jégszínház Kft. ekkor már felszámolás alatt állt. Majoros végül egy forintot sem kapott, mert körülbelül félszáz követelő között a lista második felébe került. A tartozás több mint egymilliárd forint volt, de a felszámoló gyakorlatilag csak üres kasszát talált. 2015-ben zárult le a felszámolás, a károsultak nem kapták meg a járandóságukat.

Mint azt néhány napja megírtuk, a 24.hu bizonyítékok nélkül azt állította: Szentgyörgyvölgyi megduplázta földbirtokait a Bakonyban, de ők nem találják közel harminchektárnyi terület pénzügyi fedezetét. A Magyar Nemzet megkeresésére Szentgyörgyvölgyi Péter, a megvádolt polgármester lapunknak elmondta: 

sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családja több évtizedre visszanyúló bakonybéli kötődése, ami minden egyes vagyonnyilatkozatában egyértelműen szerepel és nyomon követhető.

– A vagyonnyilatkozatomat mindig a szabályoknak megfelelően benyújtottam – ahogy a sajtó is megírta –, teljes részletességgel, mindenre kiterjedően, akár 12 oldalas bevallás formájában, hiszen nincsen mit titkolnom– nyilatkozta lapunknak a polgármester, aki hozzátette: a politikai csatározásoktól, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is elhatárolódik, ezért nem kívánja azzal segíteni a baloldal kampányát, hogy reagáljon a vádaskodásaikra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.