Demeter Ervin elnézést kért Kriza Ákos özvegyétől

Írásban kért elnézést Kriza Ákos családjától Demeter Ervin a héten tartott bírósági tárgyaláson, amelyet az elhunyt miskolci polgármester özvegye, László Zsuzsanna indított kegyeletsértés miatt – írja a Boon.hu.

Forrás: boon.hu2021. 10. 28. 9:51
KRIZA Ákos; ORBÁN Viktor
Miskolc, 2021. janur 30. Orbn Viktor miniszterelnk beszdet mond Kriza kos (Fidesz-KDNP), Miskolc korbbi (2010-2019.) polgrmesternek unitrius szertarts szerint tartott bcsztatsn a miskolci Hunyadi utcai evanglikus templomban 2021. janur 30-n. Kriza kos letnek 56. vben, 2021. janur 18-n hunyt el. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Írásban kért elnézést Kriza Ákos családjától Demeter Ervin a héten tartott bírósági tárgyaláson, amelyet az elhunyt miskolci polgármester özvegye, László Zsuzsanna indított kegyeletsértés miatt – írja a Boon.hu.

Kriza Ákos, Miskolc elhunyt polgármesterének özvegye büntetőfeljelentést tett Demeter Ervin, a kormányhivatal korábbi vezetője ellen. Az özvegy a Boon.hu-nak adott interjúban azt mondta: a nyilatkozatot Demeter Ervin ügyvédje útján juttatta el hozzá, a bíróságon nem ment oda hozzá.

Az erdélyi embernek a legnagyobb sértés, ha összefüggésbe hozzák a Securitatéval, a volt román titkosszolgálattal. Ráadásul úgy, hogy az illető már meg sem tudja védeni magát, én pedig nem szerettem volna, hogy ez a vád a levegőben maradjon, ezért tettem meg a feljelentést.

– mondta a lapnak László Zsuzsanna. Az özvegy az elmaradt ítélethirdetésről úgy fogalmazott: az ügyvéd átadott egy nyilatkozatot, amiben Demeter Ervin elnézést kért.

„Úgy döntöttem, hogy ezt elfogadom, mert nem az volt a célom, hogy Demeter Ervinről kimondják, rágalmazott – az legyen az ő lelkiismeretének kérdése –, csupán annyit szerettem volna, hogy ilyen vád ne fűződhessen a férjem nevéhez. Az elnézést kéréssel elégtételt kapott a férjem emléke és a családunk” – nyilatkozta az özvegy.

Voltak, akik Kriza Ákost – vélhetően politikai megfontolásból – „lerománozták” erdélyi származása miatt. A gyászoló feleség interjúban megerősítette Kriza Ákos rendkívül büszke volt a magyarságára, a hazájára.

„Nagyon szerette Miskolcot, nagy potenciált látott a városban, a megyeszékhely fejlődésében. Élvezte a munkáját, nem is a politikai részt, hanem inkább a városfejlesztést és -szervezést. Állandóan ezen jártak a gondolatai” – emlékezett vissza László Zsuzsanna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.