időjárás 6°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo
A politikustól pár hete még közel kétharmaddal vonta meg a bizalmat a párt küldöttgyűlése

Fekete-Győr András lesz a Momentum listavezetője

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.10.24. 20:57 2021.10.24. 21:01
Fekete-Győr András lesz a Momentum listavezetője

Alig telt el két hét azóta, hogy Fekete-Győr András (Momentum) lemondott pártelnöki posztjáról, miután a saját maga ellen kezdeményezett bizalmi szavazáson a Momentum küldöttgyűlése közel kétharmados arányban megvonta tőle a bizalmat. 

Ezzel szemben a politikus vasárnap délután arról tett közzé bejegyzést a közösségi oldalán, hogy a Momentum Mozgalom küldöttgyűlésének újabb döntése alapján ő vezeti a párt parlamenti listáját a 2022-es választásokon. „A megbízatást és a feladatot tiszta szívemből köszönöm a Momentum közösségének!” – tette hozzá.

A hír kapcsán a Telex.hu még hozzátette: Fekete-Győr András listavezető helyét a Momentum azzal magyarázta, hogy az ő elnöksége alatt lett a Momentum Mozgalomból az ellenzék egyik legerősebb pártja. „Ez idő alatt került két momentumos az Európai Parlamentbe és több mint 130 momentumos a magyar önkormányzatokba” – írták. Arról, hogy a baloldali előválasztás első fordulójában a miniszterelnökjelölt-jelöltek versenyében Fekete-Győr András az utolsó helyet jelentő ötödik helyen végzett, a párt kifejtette: a miniszterelnök-jelölti előválasztási eredményért Fekete-Győr András vállalta a politikai felelősséget és lemondott, de a Momentum iránti elkötelezettsége és a pártért tett munkája megkérdőjelezhetetlen.

Borítókép: Mónus Márton