időjárás -2°C Ambrus 2021. December 7.
logo

Gyurcsány a DK-t ünnepli

Nagy Orsolya
2021.10.18. 15:38 2021.10.18. 16:04
Gyurcsány a DK-t ünnepli

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán kijelentette, hogy a DK tovább erősödött. A legnagyobb, legerősebb ellenzéki párt, az egyetlen, ami kompromisszumok nélkül maradt, ami volt: progresszív baloldali párt. A pártelnök kijelentette: előbb a baloldali összefogásnak a parlamenti többséget kell megszereznie, majd azután választanak kormányfőt. Ez a sorrend. Ezért kell együtt maradni.

Nagyszerű dolgot csinált az ellenzék és benne a DK. Felállt a kihívók nagy csapata. Miniszterelnök-jelölttel, 106 egyéni képviselőjelölttel. Eközben a DK tovább erősödött. A legnagyobb, legerősebb ellenzéki párt, az egyetlen, ami kompromisszumok nélkül maradt, ami volt: progresszív baloldali párt 

– írta Gyurcsány Ferenc közösségi oldalára feltöltött videójának kísérőszövegeként, ahol értékelte az előválasztási eredményüket. 

„Természetesen egy ilyen hosszú-hosszú küzdelem után nagyon sokan értékelnek, gondolkodnak, tele vannak érzelmekkel és hát erre valamit válaszolnunk kell. Nézzétek, az előválasztás szabályait közösen csináltuk. A hat ellenzéki párt. Valóban nincsen kisbetűs része ennek a megállapodásnak, ahogy Jakab Péter is mondta: el kell fogadni az eredményt” – nyugtatta a DK-szavazókat Gyurcsány Ferenc. A pártelnök felidézte, amikor tíz éve megalapították a DK-t, még frakciójuk se volt, és azért küzdöttek, hogy az ellenzék észrevegye őket. Négy éve pedig azért küzdöttek, hogy önállóan bejussanak a parlamentbe.

„Éppen hogy csak sikerült” – emlékeztetett Gyurcsány, aki nyomatékosította: azóta nekik van a legnagyobb delegációjuk Brüsszelben, frakciójuk a budapesti városházán és a legnagyobb ellenzéki párttá nőtték ki magukat. Gyurcsány szerint önmagukban is kormányzóképesek lennének, mert a baloldali szavazók 43 százaléka az ő jelöltjükre szavazott a többi pártéval szemben.

A pártelnök úgy fogalmazott: „először parlament, először többség, majd azután választunk kormányfőt”. 

 

Borítókép: MTI/Mohai Balázs