Gyurcsányi tempó: gyűlölködés volt a békemenet Márki-Zay szerint

Gyurcsányék 2010 előtt rendszeresen csőcselékként hivatkoztak a jobboldali emberekre, akkor is, amikor a rendőrökkel verették össze őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MANDINER2021. 10. 27. 16:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A békemenet inkább gyűlölködés volt

– nyilatkozta az ATV-ben korábban Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbra is azt hangoztatta, hogy sokan azt se tudták, hová jöttek, illetve hogy buszoztatták a tömeget a kormánypártokkal szimpatizáló rendezvényre – írta meg a Mandiner.

A hódmezővásárhelyi polgármester kijelentése illeszkedik a már jól ismert baloldali narratívába: 

2010 előtt Gyurcsányék rendszeresen csőcseléknek nevezték a jobboldali tömeget, melyet tizenöt évvel ezelőtt a rendőrséggel verettek össze Budapest utcáin. 

A 2006-os őszi tüntetéssorozatot a Gyurcsány-párt politikusai azóta is előszeretettel relativizálják. Vágó István DK-s önkormányzati képviselő korábban tüntetői erőszakot emlegetett a rendőri túlkapások kapcsán, Vadai Ágnes, a párt alelnöke pedig azt mondta, hogy ő nem látott semmilyen forradalmárokat, csak a rendőrökre támadó csőcseléket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.