időjárás 5°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Márki-Zay Péter értékeli, hogy Gyurcsány háttérbe szorítja magát a győzelemért

Magyar Nemzet
2021.10.18. 21:05 2021.10.18. 21:09
Márki-Zay Péter értékeli, hogy Gyurcsány háttérbe szorítja magát a győzelemért

A napokban várhatóan tárgyalni fog az ellenzéki pártok vezetőivel, köztük Gyurcsány Ferenccel is – mondta Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfőn, és kifejtette, nem sokan fogadtak volna rá, hogy ő nyeri az előválasztást.

A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta, hogy szeretné, ha lenne frakciója azoknak is, akik nincsenek benne a hat ellenzéki párt egyikében sem, de hozzátette: egy pártfüggetlen miniszterelnök-jelöltnek minden frakció a sajátja kell hogy legyen.

Márki-Zay Péter elmondta, mindig értékelte, hogy Gyurcsány a saját személyét képes háttérbe szorítani a győzelem érdekében, és Dobrev Klára a várakozás feletti jó eredményt ért el az előválasztáson.

A miniszterelnök-jelölt szerint a sebeket be kell gyógyítani, ezért azt szeretné, ha az ellenzéki pártok közösen ünnepelnének október 23-án, szombat délután.

Márki-Zay Péter kifejtette, az, hogy ő lett a közös miniszterelnök-jelölt, egy kultúraváltást jelent.

Arra, hogy a kormánypártok szerint ő nem jobboldali, úgy reagált, hogy ő már akkor is templomba járt, amikor a Fidesz még azt mondta, hogy térdre, csuhások.

Azzal kapcsolatban, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz felszólította a polgármesteri pozíciójáról való lemondásra, azt mondta: szerinte Lázár János ezzel kapcsolatban pozitív példát mutatott, ő ugyanis volt polgármester, országgyűlési képviselő és államtitkár is, mégsem szólították fel, hogy mondjon le polgármesteri pozíciójáról.

Borítókép: Mirkó István