időjárás 4°C Ferenc, Olívia 2021. December 3.
logo

Zuglóban is a DK-nak lett a legnagyobb frakciója

Magyar Nemzet
2021.10.27. 20:52 2021.10.27. 21:00
Zuglóban is a DK-nak lett a legnagyobb frakciója

Közleményben tudatta szerdán a Demokratikus Koalíció (DK), hogy az MSZP két zuglói önkormányzati képviselője, Hevér László György és Bitskey Bence náluk folytatja a politizálást.

– Hevér László György a XIV. kerületi képviselő-testületben a népjóléti bizottság elnöke, Bitskey Bence a pénzügyi és költségvetési bizottság tagja. Mindketten a zuglói közélet ismert és elismert helyi politikusai. A Demokratikus Koalíció mindkettejüket üdvözli a párt új tagjai között. 

A két politikus érkezésével a zuglói önkormányzatban hat fővel mostantól a DK rendelkezik a legnagyobb létszámú frakcióval, tovább segítve Budapest XIV. kerületének fejlődését

 – olvasható a közleményben. Emlékezetes, az önkormányzati voksolásokat követően nem sokkal az óbudai és a XVIII. kerületi polgármester ült át a DK-ba. 

Akkor ezzel Gyurcsányék azt érték el, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Közgyűlésben nekik lett a legnagyobb frakciójuk. 

A főpolgármester később arról is beszélt egy interjúban, hogy a DK meg is zsarolta őt azzal, hogy megbuktatják.

A baloldali előválasztási kampány alatt a szocialisták korábbi elnöke, Molnár Gyula, Kazincbarcika első embere, Klimon István és a szocialisták egy országgyűlési képviselője, Szakács László hagyta el az MSZP-t Gyurcsány Ferencék kedvéért.