Az MSZP láncra vert „vörös ökle” lett Márki-Zay „szakszervezeti kapcsolattartója”

„Végtelenül tisztességes, jó embernek tartja” Komjáthi Imrét Márki-Zay Péter, ezért (is) kérte fel arra, hogy ő legyen a kapocs a szakszervezetek és a „fantáziaországot” irányító kormány között. A Hírklikk értesülése szerint Márki-Zay Péter szombaton vett részt az MSZP választmányi ülésén, ahol a kommunista utódpárt elnökhelyettesét, Komjáthi Imrét kérte fel arra, hogy tartsa a kapcsolatot árnyékkormánya és a szakszervezetek között – írja a PestiSrácok.hu.

Forrás: pestisracok.hu2021. 11. 22. 10:14
Komjthi Imre
Miskolc, 2013. februr 4. Komjthi Imre a Munkt, Kenyeret,Tisztessges Breket! Egyeslet elnke Miskolcon az "hsgmenet" indulsa eltt 2013. februr 4-n. Mintegy flszzan vgtak neki a Budapestig tart csaknem 200 kilomteres tvnak, hogy februr 11-n, az Orszggyls tavaszi lsszaknak nyitnapjn a Kossuth tren tiltakozzanak a kormny politikja ellen. MTI Fot: Vajda Jnos Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombattól Márki-Zay Péter árnyékkormányának szakszervezeti kapcsolattartója is akad, méghozzá Komjáthi Imre személyében. A Hírklikknek az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt is elárulta, hogy „mostanában sok egyház, klub, civil szervezet és szakszervezet is megkereste őt, hogy egyeztessenek”. Komjáthi Imre feladata tehát az lesz, hogy Márki-Zay helyett tartsa velük a kapcsolatot.

Komjáthi Imre a diplomatikusság, higgadtság és tárgyilagosság totális hiányáról tett tanúbizonyságot az elmúlt években.

A munkások védelmezője a BorsodChem alkalmazottjaként két évig fizetés nélküli szabadságon tengődött, miközben olyan performanszokkal próbált feltűnősködni, ami már az elvtársak számára is vércikinek bizonyult. Ilyen volt például az, amikor az esztergomi Suzuki-gyárnál Komjáthi odaláncolta magát a kerítéshez, az azonban nem derült ki, hogy valójában miért is tiltakozik és kiért teszi mindezt. Az „önfeláldozó” akciót a Facebookon élőben közvetítette az MSZP alelnöke, aki addig akart a kerítésen csüngeni, amíg nem sikerül valakivel tárgyalnia. Majd újra megpróbálkozott: lánccal a nyakában ült le tiltakozni valamiért – sorolja Komjáthi kétes megmozdulásait a PestiSrácok.hu.

„Munkásököl, vasököl, nyakában egy lánccal vergődik, ha köll…”

Komjáthi Imre eddig nem igazán brillírozott politikusként, de legalább képes arra, hogy üvöltözzön és káromkodjon, akár egy sajtótájékoztatón.

Mint ismert, Komjáthi obszcén szavakkal illette a PestiSrácok.hu főmunkatársát, akitől azóta sem kért bocsánatot. Az MSZP faltörő kosa akkor is kikelt magából, amikor a PestiSrácok.hu arról kérdezte Komjáthit, hogy nem kellene-e a szocialistáknak szembenézni azokkal a problémákkal, amelyek a párt népszerűségvesztését okozták, eklatáns példaként említve az ismét rendkívül fajsúlyos illegális bevándorlást – írja az oldal.

A PestiSrácok.hu stábja a görög–török és a magyar–szerb határon látható drámai jelenetek és migránsáradat apropóján szembesítette Komjáthit pártjának korábbi álláspontjával, amikor Kunhalmi Ágnes fideszes hisztinek, álproblémának nevezte a bevándorlást, de nem hagyták ki a felsorolásból Botka László kerítésbontó gondolatát és a jelenlegi szombathelyi polgármester, Nemény András migránskvótát dicsérő gondolatait sem.

Az MSZP saját magát földhöz vágó vörös ökle nem tudott valódi válasszal szolgálni érdeklődésükre; zavaros fejtegetésében arra utalt, hogy a Fidesz gyűlöletkampánya miatt féltek az emberek, de a menekülteket persze humánusan kell kezelni.

Komjáthi teljesen összezavarodva végül azt mondta, hogy „a kerítés szerinte nem technikai, hanem lelki és pszichikai akadály, amely a lakosság félelemérzetét csökkenti csupán”. Egy másik alkalommal pedig nemes egyszerűséggel a kormány fizetett kutyáinak nevezte a PestiSrácok.hu újságíróit. A politikus egy kérdést engedett feltenni, ám a bemutatkozás után már látszott rajta, hogy elönti a düh, és rögtön azzal indított, hogy nem hajlandó válaszolni a portál kérdéseire.

Komjáthi Imre 2006-ban lépett be az MSZP-be; országosan akkor lett ismert a neve, amikor 2012-ben megszervezte az Éhségmenetet. 2014 és 2016 között volt először tagja az MSZP országos elnökségének, parlamenti képviselő azonban még soha nem volt, eddig nem is ambicionálta.

Már csak az a kérdés, hogy Márki-Zay Péter vajon az ordenáré és tiszteletlen viselkedéséről hírhedt Komjáthit vajon miért is tartja „végtelenül tisztességes és jó embernek”? – teszi fel a költői kérdést a PestiSrácok.hu.

A teljes, eredeti cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Komjáthi Imre 2013-ban (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.