időjárás 1°C Pál 2022. January 25.
logo

Orbán Viktor: Soha nem látott mértékben emeljük a minimálbért

Magyar Nemzet
2021.12.06. 14:23 2021.12.06. 15:36
Orbán Viktor: Soha nem látott mértékben emeljük a minimálbért

– Az egekben van az infláció, nincs mit szépíteni, önök két vállra fektették az országot – hangoztatta az azonnali kérdések órájában Szakács László (MSZP). A szocialista politikus szerint drágábbak lettek a hitelek, a kamatokat pedig folyamatosan emeli a kormány. – Alapvető élelmiszerek árai emelkednek, értéktelenednek a bérek és a nyugdíjak – vélekedett Szakács László, megjegyezve: a környező országok inflációrátája négyessel kezdődik, nálunk hat körül van az inflációráta.

– Van-e felelős, és van-e kiút ebből? A forintot is elengedték, nem úgy tűnik, mintha gazdátlan lenne a forint? – tette fel a kérdést a baloldali képviselő.

Orbán Viktor a válaszában elmondta, a baloldali politikus a számok tekintetében téved, minden országban magas az infláció, sőt az Egyesült Államokban is.

– Ha az a helyzet, hogy magas az infláció Európában, miért akarják eltörölni a rezsicsökkentést? Ha igaz, amit ön mond – és részben igaz –, akkor miért nem támogatják a kormányt a rezsicsökkentésben és az üzemanyagárak emelkedésének megállításában? – kérdezett vissza a miniszterelnök, aki jelezte: ha a szocialista politikus elolvasná az alkotmányt, akkor tudná, hogy kinek a felelőssége a forint kezelése. 

– Ezért emeljük a minimálbért soha nem látott mértékben. A tizenharmadik havi nyugdíjat pedig teljes egészében visszafizetjük, amit önök vettek el – tette hozzá.

Borítókép: Orbán Viktor a parlamentben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

Orbán Viktor: Jövőre 5 százalékos lesz a nyugdíjemelés

A dosszié összes cikke