Tiborcz István volt a titokzatos jótevő

Saját nevét titokban tartva vállalta át egy mórahalmi család hitelállományát egy vállalkozó. A gyűjtést szervező Gera Zsolt a személyes találkozás alkalmával tudta meg, Tiborcz István sietett az asszony és a három gyerek segítségére.

Magyar Nemzet
Forrás: Szeged365, Facebook2021. 12. 14. 17:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány elleni küzdelemben vesztette életét H. Balázs 47 éves mórahalmi mentős, aki mindvégig az első vonalban igyekezett segíteni a megbetegedett embereken. Ő maga is elkapta a fertőzést, amely tragikus módon a halálát okozta. A helyi mentőállomás vezetője, egyben Balázs jó barátja, Gera Zsolt gyűjtést szervezett a feleség és a három gyerek támogatására, ehhez ismert médiaszemélyiségek is csatlakoztak. Az ügyben váratlan fordulat állt be az akció során. Mint azt a Szeged365.hu megírta, a segítség pár nappal később – egy akkor még ismeretlen – üzletembertől érkezett, mint azt az adományozást elindító Gera Zsolt nyilatkozta, a jótevő szerette volna, ha a kezdeményezésből befolyt összeg teljes egészében megmaradhatna a családnak, ő pedig úgy döntött, egymaga szeretné kifizetni a teljes hitelállományt.

A vállalkozó nem sokkal később kilépett az ismeretlenségből, személyesen látogatott el a családhoz. Ekkor derült ki, hogy az adományozó a miniszterelnök veje, Tiborcz István. Gera Zsolt a közösségi oldalán így emlékezett vissza a találkozásra:

„Tegnap megismerhettünk egy embert. Hazugság volna a részemről, ha azt mondanám, nem tartottam a találkozástól. Meglepett… Olyan természetességgel és közvetlenséggel üdvözölt, mintha régóta ismernénk egymást.  Azt mondta, el kellett jönnie. Mindenkinek hozott ajándékot, Zalán imád legózni, Eszter vágyott egy tabletre, Barni pedig nagyon szeret fényképezni, és szüksége volt egy állványra. Annak érdekében, hogy a gyerekek otthonról tudjanak tanulni, ezek mellé érkezett egy laptop is meglepetésként. Miután minden gyereket beszippantott a sok ajándék, volt lehetőségünk beszélgetni. Nem volt semmi művi, semmi megrendezett. Ültünk a kis teraszból átalakított étkezőben, a kihúzható kis asztal mellett egy széken, és az Esztike által készített kókuszgolyót majszoltuk. Felidéztük Balázs emlékét, kicsit meg is váltottuk a világot. Észre sem vettük, hogy órák teltek el.”

A találkozó végén Tiborcz István a látogatás alkalmával ígéretet tett arra is, hogy a család közelében marad, a továbbiakban is igyekszik segíteni nekik.

Borítókép: Tiborcz István a mórahalmi család körében (Forrás: Facebook/Gera Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.