Segítségre szorul a balesetet szenvedett erdélyi gyermekkórus

Az énekkar a sérültek elhúzódó kórházi ellátásának díjára és új járműre várja a felajánlásokat.

2022. 01. 27. 12:55
Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is fogadja a támogatásokat a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar, amelynek tagjai még tavaly decemberben szenvedtek közúti balesetet Erdélyben

– erről a Magyarkurir.hu számolt be a Boldogasszony Iskolanővérek tájékoztatása alapján. A szerencsétlenség akkor történt, amikor a kórus három mikrobusszal a szovátai templomba igyekezett nagy ünnepi közös éneklésre. A járműveket önkéntes munkatársak, szülők vezették. A három jármű közül az egyik szenvedett balesetet a kanyargós Nyárádmente egy északi fekvésű, fagyos völgyében, amikor a szembe jövő kamion megcsúszott és összeütközött a kórustagokat szállító mikrobusszal. – Az apuka – kedves kórustagunk édesapja –, aki saját mikrobuszát vezette, már látta, hogy mi fog következni, szinte leállt, amikor az ütközés bekövetkezett. A kamion üzemanyagtartálya rácsúszott a mikrobuszunkra. Az angyalok megóvták az utasokat a nagyobb bajtól, de mindenki megsérült. Törésekkel, zúzódásokkal szállították a mentőautók kedves kórustagjainkat, köztük fiatal zenepedagógus munkatársunkat és az önkéntes apukát a marosvásárhelyi kórház sürgősségi osztályára – tájékoztattak a Boldogasszony Iskolanővérek.

Kiemelték, hogy az egyik legfiatalabb kórustag állkapocstörése kíván még további műtétet és fogászati kezeléseket, amelyek jelentős kórházi költségekkel járnak. A sofőr gyógyulása is hosszabb folyamat lesz, neki hét bordája törött el a légzsáktól.

– A romániai biztosító ki se jött megnézni a totálkáros járművet, fényképek alapján a töredékét ítélte meg annak az összegnek, amennyit a jármű ért – hangsúlyozták. Az egyik legsikeresebb erdélyi gyermekkórus így most a sérültek elhúzódó kórházi ellátásának díjára és új járműre gyűjt.

Adakozni a Boldogasszony Iskolanővérek bankszámláján lehet, a számlaszám: 11600006‐00000000‐83251997 (Erste Bank Hungary Zrt.), a közleménybe azt kell írni, hogy „Támogatás Erdély”.

A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar magyar gyerekekből alakult 2005-ben a Boldogasszony Iskolanővérek zenés missziójának gyümölcseként. A kórus tagjai Szovátáról és a Felső-Nyárádmente több falvából valók: Jobbágytelkéről, Székelyhodosról, Deményházáról, Mikházáról, Nyárádremetéről. A kórusvezetőket az a szándék vezette, hogy a muzsika és kóruséneklés segítségével éltető és élni segítő közösségeket hozzanak létre, hogy lehetőséget teremtsenek, és ami talán a legfontosabb, reményt ébresszenek. A gyerekek lelkesedése és kitartása eredményeként született meg egy iskolarendszeren kívüli, komplex zenei műhely, a Tündérkert Iskola, amely a Kodály-módszer segítségével ma már 250 gyermeknek ad lehetőséget nemcsak a zenei anyanyelv, hanem magyarságuk, nemzettudatuk megőrzésére is.

Borítókép: reményt ad az embereknek énekével a gyermekkórus (Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.