Schittl Eszter: Katolikus ember törvényi szinten sem ismerheti el a melegházasságot

Fontos témát dolgozott fel és mutatott be a Pesti TV Az ügy című műsorában szombaton este, amely egy karizmatikus hívő embernek köszönhetően társadalmunk számára fontos és elengedhetetlen. Az adásban Schittl Eszterrel beszélgettek, aki a CitizenGo kampányfelelőseként életvédelemmel, keresztény értékeink mellett való kiállásával vált ismertté – derül ki a Pesti Srácok cikkéből.

Forrás: Pestisracok.hu2022. 02. 27. 12:13
null
Budapest, 2021. október 23. Lyukas zászló a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenete elõtt a Mûegyetem rakparton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország egy védett sziget, itt még lehet keresztet viselni.” Minderről Schittl Eszter, a CitizenGo kampányfelelőse beszélt Az ügy című műsorban – írja a Pestisrácok.hu.

Hozzátette:

indítottak egy petíciót, amiben kimondják, ha egy ember a hitéhez hű akar maradni, akkor nem ismerheti el a melegházasságot. Egy katolikus embernek kötelessége elutasítani ezt.

Nincs ilyen, hogy magánemberként ellenzi, pártpolitikusként pedig nem

– hangsúlyozta.

Elmondása szerint ők nem folynak bele a pártpolitikába, de most azt látták, hogy az ellenzéki tömb akár az alaptörvény kisöprését is megvalósítaná megfelelő támogatottság hiányában is, hogy legalizálják a homoszexuális házasságot, ezért tartották fontosnak, hogy már most riadóztassák a társadalmat. Schittl Eszterék az általuk indított petícióval igyekeznek nyomást gyakorolni a politikusokra, hogy ne menjenek szembe az alapvető értékekkel. Márki-Zay Péter csapatának egyházügyi felelőseként Lukácsi Katalint jelölték meg, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Már én szégyellem magam azért, amit Lukácsi Katalin csinál, szerintem egy templom megszentségtelenítése, hogy egy olyan tartalommal pózol valaki, ami a homoszexualitást propagálja

– tette hozzá.

Aláhúzta, elég ijesztő, hogy Lukácsi lett az egyházügyi felelős, aki az LMBTQ-propagandát képviseli lelkészként. Schittl Eszter arról is beszélt, egészen döbbenetes, hogy ugyanez a politikai tömörülés nemrégiben olyan programmal rukkolt elő, mely arról szól, hogy

a gyónási titkot eltörölnék és akár három év börtönt is kaphat az a pap, aki ezt mégsem hajlandó elfogadni.

Kérdésre válaszolva elmondta:

A CitizenGo hatására a társadalom immunrendszere beindult a gyermekvédelemmel kapcsolatban, és nagyon fontos eredmény, hogy ebből törvény született, majd április 3-án népszavazás is lesz erről. Lehet szerveződni a normalitás mellett

– húzta alá.

Schittl Eszter Az ügyben arról is beszélt, hogy miként élte meg a személyét ért támadásokat, valamint a finnországi perről is kifejtette véleményét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.