Napsütéssel indul a nap, de helyenként zápor várható

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 32 fok között várható.

Forrás: Met.hu2022. 05. 25. 8:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, utóbbiak az északi és nyugati megyékben időszakosan össze is állhatnak, helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat belőlük. Kora estétől nyugat felől újra megnő a csapadék esélye, akkor már heves zivatarok is előfordulhatnak – írja a Met.hu.

A délkeleti szél nyugatira, északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 32 fok között várható, de az északi határszélen, északnyugaton ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forrás: Met.hu

Megérkezik a hidegfront szakadozott felhőzete is, majd reggelig fokozatosan csökken a felhőzet mennyisége, emellett maradhatnak erősen felhős körzetek is. Az éjszaka első felében többfelé záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok is képződhetnek, majd kelet, délkelet felé terjednek. Az éjféli órák után fokozatosan csökken a csapadékgócok száma, hajnaltájt pedig jórészt mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz, majd veszít erejéből a légmozgás. A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között valószínű, a hidegre hajlamos, szélvédett völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.