Szakmai irányelv a tartós gyógykezelés alatt álló diákok köznevelési ellátásáért

Az irányelvet az Oktatási Hivatal honlapján olvashatják az érdeklődők.

Magyar Nemzet
2022. 05. 20. 11:16
-
Munkcs, 2018. janur 10. A Katolikus Karitsz a Krptaljai Megyei Gyermekkrhz pulmonolgiai osztlynak ajndkozott tizenkt inhall kszlk egyikt hasznlja egy kisfi a munkcsi krhzban 2018. janur 10-n. MTI Fot: Nemes Jnos Fotó: Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köznevelés-irányítás a szakmai szervezetek széles körű bevonásával kidolgozta a tartósan beteg, hosszabb időn keresztül kórházban vagy otthon gyógyuló gyermekek iskolai nevelésére-oktatására vonatkozó szakmai irányelveket – tájékoztatta lapunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A hétköznapi nyelvben „kórházpedagógia” néven ismert tevékenység jogi státusa harmonizációt, a tevékenység szakmai megsegítést igényelt. Mindezek miatt hozott létre három évvel ezelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkársága egy munkacsoportot a tartós gyógykezelés alatt álló tanulók köznevelési ellátása érdekében. A munkacsoport számtalan javaslatot fogalmazott meg, amelyek szabályozzák az ellátás köznevelési rendszertani helyét, az ellátás szereplőit és tartalmát, valamint a köznevelési és az egészségügyi intézmény kapcsolatát, az ellátásba kerülés rendjét, a pedagógusok munkavégzését, az ellátáshoz szükséges eszközök biztosítását, a tanuló jogviszonyát, tanulmányainak értékelését és az adatvédelmi kérdéseket. A szakmai munka eredményeként elkészült a tartós gyógykezelés alatt állók köznevelési ellátására vonatkozó szakmai irányelv, ami meghatározza a fő szakmai irányvonalakat, valamint tartalmazza az ellátás teljes folyamatát, protokollját, részletes gyakorlati útmutatót nyújt a pedagógusok, az egészségügyi alkalmazottak és az egyéb érintettek számára munkájuk megkönnyítése érdekében.

Az irányelvet az Oktatási Hivatal honlapján olvashatják az érdeklődők.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Nemes János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.