Az LMP azonnal bevezetné a dugódíjat

Fürjes Balázs: Budapest közlekedése romokban hever, a káosz mindennapos, de a dugódíj nem megoldás.

Bákonyi Ádám
2022. 06. 28. 10:14
FÜRJES Balázs
Budapest, 2022. június 7. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 7-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dugódíj azonnali, „már holnapi" bevezetését sürgette napirend előtti felszólalásában Kanász-Nagy Máté. Az LMP képviselője szerint a dugódíjjal többek között élhetőbbé, zöldebbé válnának a nagyvárosok, kevesebben halnának meg légszennyezésben. – Igenis érvényesíteni kell a fizessenek a szennyezők elvet, márpedig aki autót használ, az szennyez – hangoztatta Kanász-Nagy Máté, aki szerint Stockholmban kifejezetten szeretik, így ragaszkodnak a dugódíjhoz. 

Válaszában Fürjes Balázs hangoztatta: a baloldal és a kormány közötti alapvető különbség, hogy utóbbi nem akarja nevelni az embereket, nem akarja megmondani nekik, milyen életformát válasszanak, autózzanak vagy biciklizzenek. Az államtitkár megköszönve, hogy az LMP legalább nyíltan vállalja az álláspontját közölte: a probléma valós, de a dugódíj mint megoldás rossz, ezért az nem lesz.

– Budapest közlekedése romokban hever, a káosz mindennapos. A fővárosi önkormányzat által tervezett fejlesztéseknek, felújításoknak nem történtek meg. Itt lenne az ideje, hogy Karácsony Gergely meghallja saját szavát: ébresztő!– fogalmazott Fürjes. 

Szerinte ha Tarlós István maradt volna a főpolgármester, már rég kész lennének ezek a munkák. 

– Autóval közlekedni nem deviancia, nem értünk egyet az autósüldözés politikájával. Az Európai Uniónak 27 fővárosa van, ebből egyetlenegyben van dugódíj. Velünk együtt 26 fővárosban azt gondolják, hogy a dugódíj rossz megoldás. Nem értünk egyet vele, meg fogjuk akadályozni, megvédjük a budapestieket és az agglomerációban élőket a dugódíj bevezetésétől – zárta szavait az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.