Folytatódik a kánikula, akár 36 Celsius-fok is lehet ma

Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 07. 03. 7:45
null
Zamárdi, 2021. július 10. A Balaton-átevezés résztvevõi Zamárdinál 2021. július 10-én. A versenyzõknek 8 kilométeres távot kell teljesíteniük Zamárditól Tihanyig és vissza. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos időre van kilátás általában kevés felhővel. Legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki zápor, zivatar.A többnyire gyenge vagy mérsékelt északi, északnyugati szél időnként megélénkül – írja a Met.hu.A hőmérséklet délután 30, 36, késő este általában 24, 31 Celsius-fok között alakul.

Forrás: Met.hu

Túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 Celsius-fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Folytatódik a kánikula.A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz – írja a Köpönyeg.A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel; fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

Borítókép: A Balaton-átevezés résztvevői Zamárdinál (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.