időjárás 13°C Malvin 2022. október 1.
logo

Tovább emelkedik a rendőrök és a katonák fizetése, megállapították a határvadászok bérét is

Magyar Nemzet
Forrás: HÍR TV
2022.07.15. 21:45 2022.07.16. 11:52
Tovább emelkedik a rendőrök és a katonák fizetése, megállapították a határvadászok bérét is

Az elhúzódó háború és a déli határon erősen fokozódó migrációs nyomás miatt a kormány az ország védelmének megerősítéséről döntött.

Most Magyarország biztonsága az első, és azoknak a rendőröknek, katonáknak és határvadászoknak a megbecsülése, akik a magyar emberek védelmét választják hivatásuknak. A kormány ezért tovább emeli a rendőrök és a katonák bérét, valamint megállapította a határvadászok bérét is – közölte a Hír TV. 

Mint írták: a rendőrök és a katonák újabb béremelése két lépcsőben valósul meg: idén szeptemberben, majd 2024 januárjában. A legutóbbi béremelés januárban történt, akkor tíz százalékkal nőtt az rendőrök és a katonák illetménye, majd februárban hathavi fegyverpénzt is kaptak, amellyel a kormány a járvány elleni védekezésért és a határvédelemért tett szolgálataikat ismerte el.

A kormány mostani döntése értelmében a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek és az Országgyűlési Őrség hivatásos állományú tagjai illetménye átlagosan bruttó 116 916 forinttal emelkedik az első ütemben.

A hivatásos béremelés első része szeptember 1-jével lép életbe, a fennmaradó 2024. január 1-jével. A mostani emelés a tiszthelyettesi állománynál átlagosan harminc és 44 százalék közötti, a tiszteknél átlagosan 18–25 százalékos bérfejlesztést jelent.

A jelentős változást jól érzékelteti a pályakezdő illetmények növekedése, hiszen 2022. szeptember 1-jével a tiszthelyettesek az eddigi 267 000 forint helyett 384 000 forintos, a pályakezdő tisztek az eddigi 393 000 forint helyett 510 000 forintos illetménnyel kezdhetik meg pályafutásukat.

Nemcsak a rendőrök, hanem a katonák bére is tovább nő.

Borítókép: Katonák a Magyar Honvédség EUFOR-kontingens 26. váltásának kibocsátó ünnepségén (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.