időjárás 28°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Több száz illegális bevándorló érkezett a magyar határokhoz

Forrás: Police.hu
2022.07.03. 07:50 2022.07.03. 08:31
Több száz illegális bevándorló érkezett a magyar határokhoz

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 543 határsértőt tartóztattak fel és 48 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 82 határsértőt tartóztattak fel Akasztó, Kecskemét belterületén, valamint Bácsbokod, Bátmonostor, Csikéria, Dunafalva, Kelebia, Mélykút, Vaskút külterületén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 378 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kiszombor, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét, Zsombó közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Komárom-Esztergom megyében három esetben összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Tatabánya és Komárom közigazgatási területén.Tolna megyében két esetben összesen 12 határsértőt tartóztattak fel Szedres és Nagydorog közigazgatási területén.Vas megyében három esetben összesen 18 határsértőt tartóztattak fel Ják, Nárai és Szombathely külterületén.

Mohácson három, Lökösházán egy, Budapesten három, Sopronkövesden hat, Hegyeshalomban négy, Csörnyeföldben 11 határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, bangladesi, eritreai, indiai, iraki, kameruni, líbiai, marokkói, nepáli, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében négy esetben összesen 48 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt hét ember ellen indult büntetőeljárás.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.