időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

„A nemzetstratégiai célokat ne fordítsuk egymással szembe”

Máté Patrik
2022.09.26. 19:02 2022.09.26. 19:11
„A nemzetstratégiai célokat ne fordítsuk egymással szembe”

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője azonnali kérdésében arról értekezett, hogy szerinte a kormány által kitalált energiaellátási rendszer fenntarthatatlan. Továbbá ismertette, hogy a pártjának vannak javaslatai a témában, többek között a szél-, valamint a napenergiával kapcsolatban.

– A nemzetstratégiai célokat ne fordítsuk egymással szembe 

– válaszolta Orbán Viktor. A kormányfő kiemelte, hogy a telekommunikáció legalább olyan fontos, mint más területek, így a Vodafone megvásárlását nem állítaná szembe a szélenergia hasznosításával.

– Egyelőre nem dőlt el a szélenergia hasznosításának a jövője Magyarországon. Atomenergia nélkül nem tudjuk megoldani Magyarország energiaellátását – mondta a kormányfő. Mint jelezte, a 16 ezermilliárd forintos energiarendszer-modernizálás is része a kormány terveinek és ez nagyrészt a hálózat modernizálását jelenti. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatosan elemzik a már működő szélturbinák eredményeit. A viták is erről szólnak.

A miniszterelnök rögzítette, hogy felmerült a napenergiát terhelő adó csökkentése, azonban akkora mértékű a profit a naperőműveknél, hogy a kormány úgy döntött, nekik is hozzá kell járulniuk a rezsialaphoz. Később azonban csökkentenék a járulékaikat.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.