„A nemzetstratégiai célokat ne fordítsuk egymással szembe”

A miniszterelnök kiemelte, hogy a telekommunikáció legalább olyan fontos, mint más területek.

2022. 09. 26. 19:02
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. szeptember 20. Orbán Viktor miniszterelnök frakcióvezetõi felszólalásokra válaszol az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője azonnali kérdésében arról értekezett, hogy szerinte a kormány által kitalált energiaellátási rendszer fenntarthatatlan. Továbbá ismertette, hogy a pártjának vannak javaslatai a témában, többek között a szél-, valamint a napenergiával kapcsolatban.

– A nemzetstratégiai célokat ne fordítsuk egymással szembe 

– válaszolta Orbán Viktor. A kormányfő kiemelte, hogy a telekommunikáció legalább olyan fontos, mint más területek, így a Vodafone megvásárlását nem állítaná szembe a szélenergia hasznosításával.

– Egyelőre nem dőlt el a szélenergia hasznosításának a jövője Magyarországon. Atomenergia nélkül nem tudjuk megoldani Magyarország energiaellátását – mondta a kormányfő. Mint jelezte, a 16 ezermilliárd forintos energiarendszer-modernizálás is része a kormány terveinek és ez nagyrészt a hálózat modernizálását jelenti. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatosan elemzik a már működő szélturbinák eredményeit. A viták is erről szólnak.

A miniszterelnök rögzítette, hogy felmerült a napenergiát terhelő adó csökkentése, azonban akkora mértékű a profit a naperőműveknél, hogy a kormány úgy döntött, nekik is hozzá kell járulniuk a rezsialaphoz. Később azonban csökkentenék a járulékaikat.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.