időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Orbán Viktor: A hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.24. 11:05 2022.09.24. 12:29
Orbán Viktor: A hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

– Levélben üdvözölte a magyarországi zsidó közösséget Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév közelgő beköszönte alkalmából – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

 

– Mindannyiunk közös tapasztalata, hogy az ősöktől örökölt hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe, amivel nemcsak az ünnepek fényét képesek tovább emelni, de erőt adnak a hétköznapokban is 

 

– írta a kormányfő levelében, amelyet Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, Deutsch Róbertnek, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének, illetve Róna Tamásnak, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnökének kézbesítettek.

– Engedje meg, hogy a ros hásáná alkalmából tisztelettel köszöntsem Önt és a magyar zsidó közösséget. Kívánom, hogy ez az új év legyen éppolyan édes és kerek az Önök számára, mint az ünnepi asztalra kerülő méz és alma. Legyenek valamennyien jó évre beírva! – zárta ünnepi levelét Orbán Viktor.

Mint arról lapunk is beszámolt, Róna Tamás a Facebook-oldalán a miniszterelnök köszöntésére reagálva rögzítette:  

 

Példa nélküli és követendő gesztusnak tartom Orbán Viktor és az általa képviselt magyar kormány figyelmét a hazai zsidó közösség iránt!

 

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.