A magyarországi civil élet vezetőivel fotózkodott David Pressman

A TASZ, az Amnesty International és a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület igazgatói szerepelnek a képen.

Forrás: Mandiner2022. 10. 26. 9:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„David Pressman nagykövet tartalmas beszélgetést folytatott a magyarországi civil társadalom vezetőivel kihívásokkal teli és fontos munkájukról” – adott hírt az egyeztetésről az Egyesült Államok nagykövetsége Facebook-oldalán – olvasható a Mandiner cikkében.

A megbeszélés végén egy csoportkép is készült, amelyen balról jobbra a következő személyek láthatók:

Kapronczay Stefánia, TASZ ügyvezető igazgatója, Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója, David Pressman, az Egyesült Államok Magyarországi nagykövete, Kováts András, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület igazgatója.

Vig Dávid, az Amnesty vezetője nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt nyilatkozta a Tagesspiegelnek, hogy „a queer emberek helyzete Magyarországon egyre rosszabb”. Az interjúban azt is hozzátette, hogy „a saját bőrén tapasztalja a növekvő diszkriminációt”.

David Pressman amerikai nagykövet és hivatala körül pedig nemrégiben azért forrt a levegő, mert Amerika-kritikus jobboldaliakat kritizáltak egy videóban. „Kövér, Bencsik vagy Putyin mondta?” – tette fel a kérdést videójában a budapesti amerikai nagykövetség. Erre „a találós kérdésre” szinte valamennyi érintett reagált is. Bayer Zsolt egy tesztet is összeállított Pressmannek.

A bejegyzés alatt Jeszenszky Zsolt, a Politikai Hobbista című műsor házigazdája is megjelent. Hozzászólásában azt írta: „Fogalmazzunk akkurátusan, egzakt módon: a tartótiszt eligazításra hívta az ügynököket”.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Kapronczay Stefánia, Vig Dávid, David Pressman, Kováts András (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.